sv Madestein Ve1 – Ve2: 7-0 25 september 2022

Oom Denny en neef Donny, wat kon er eigenlijk verkeerd gaan vandaag? Misschien dat we deze competitie in de 1e klasse uitkomen? Ach wij wat ouder, zij wat jonger het bekende verhaal. De uitslag liegt niet en de nul voorin gehouden, dat was onnodig dus komen we daar straks nog even op terug.
Met goede energie prachtige ideeën en een duidelijk strijdplan begonnen we aan de wedstrijd. De aftrap voor ons echter snel gevolgd door balverlies en de counter van Madestein. En ja dan kan het zo maar gebeuren dat je na 1 minuut tegen een 1-0 achterstand aan kijkt. Strijdplan de prullenbak in, koppies omhoog en nog een keer aftrappen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat, ondanks de inzet en best aardig positiespel, de tegenstander beter was. Zij liepen uit naar een 4-0 voorsprong bij rust. Dat had erger kunnen zijn maar wij hadden Donny in de goal. Voor de duvel en zijn ouwe moer niet bang. Met zijn rugby-achtergrond ging hij als laatste man voorop in de strijd. Zwevend, duikend en kruipend door de modder hield hij de nodige ballen tegen zodat erger werd voorkomen. Het groene tenue werd steeds minder zichtbaar door de modder, een ware uitdaging voor diegene die het mag wassen. Thee.
De 2e helft stond in het teken van “damage-control”, tegenhouden en counteren. Dat bleek een prima tactiek te zijn. Onze beautycase stond strak in de dekking op de spits en tussen de linies door trachten we de bal bij onze voorwaartsen te krijgen. De buitenspelval kregen we ook steeds beter onder de knie, alles bij elkaar opgeteld veel pluspunten waar we in de toekomst iets mee gaan doen. O ja, dat Madestein verder uitliep naar 7-0 valt onder de eerder genoemde “damage-control”. En ja, voor in de 0 gehouden was de enige smet op ons blazoen. De kans hebben we hiervoor zeker gehad, meerdere zelfs. Hij hing als het ware in de lucht. Jammer genoeg hangt die daar nog steeds dus dat is ook nog een verbeterpunt. Verbeterpunten voor veteranen, dat klinkt best raar voor mannen die alles al hebben meegemaakt. Toch gaan we de komende week de beelden analyseren, spelers op scherp zetten, met 6 keepers een wiskundige berekening maken van een penalty-shoot. En dan zullen jullie zien hoe we volgende week voor de dag komen. Kan niet meer mis, want aan de inzet lag het vandaag zeker niet.
Tot volgende week.
Bora 2, Raymond 2, Erwin, Michel Br, Cihat.