ODB VE 2 – sv Erasmus VE2: 1-3

Na de klinkende 3-0 (papieren) beker overwinning van vorige week werd vandaag gestart aan de
competitie 2021-2022.
Uit naar ODB, een bekende tegenstander derhalve. We kunnen stellen wij hebben Ons Doel Bereikt,
dat zeker, de tas terug naar huis met 3 punten zwaarder dan de weg daar naar toe.

De eerste overwinning van het nieuwe seizoen een feit. Eerder die ochtend gaf VE1 het goede
voorbeeld door eveneens een klinkende overwinning te boeken.

We missen nog de nodige spelers maar desondanks wisten we een prima team op te stellen en bleek
de tegenstander ook geen hoogvlieger te zijn. Dat kwam ons dus prima uit. O ja nog wel even een 1-0
achterstand, wel of geen buitenspel, we zullen het nooit weten. Keeper voor de bal speler erachter,
ingewikkeld allemaal, wie heeft die regel ooit verzonnen.

Niet getreurd want VE2 kreeg zelf ook de nodige kansen echter het scorend vermogen bleek deze wedstrijd iets aan de lage kant. ODB bracht hulp door een eigen doelpunt te maken. VE2 kreeg, nadat Baggio binnen de 16 meter onreglementair was neergehaald een penalty. Michel benutte dit buitenkansje en zo stonden we weer aan de goede kant van de score.

Tijd voor een bakkie thee. In de rust werd het vermoeden uitgesproken dat “wij” het wel eens op conditie konden gaan winnen. Moet je ons horen zeg: stelletje veteranen over de tegenstander. Niets bleek minder waar, onze trainingsarbeid van de donderdagavonden bleek inderdaad van doorslaggevende aard te zijn.

Ook na rust bleef het nog even spannend. Gelukkig hadden wij Arno even geleend van VE1 en werd
ons doel door hem op belangrijke momenten schoon gehouden. Gewoon op de verjaardag van je
dochter twee wedstrijden keepen. Arno je bent een held en namens geheel VE2 van harte gefeliciteerd.

Wat een kansen voor ons, en ook de 2 e helft bleek te scorend vermogen ons probleem. Wil in de
eerste helft nog grens van dienst ging zich er persoonlijk mee bemoeien. Prima voorzet van Bora en
Wil was de juiste man op het juiste moment op de juiste plek, tik in die 1-3. De buit was binnen,
iedereen had wel trek in een biertje en de scheids beloonde dat door af te fluiten.
Bas had nog iets als sleutelmaker. Kees speelde met zijn lid of is weer spelend lid. Dingen van horen