KMD Toernooi Walking Football

De bekendheid dat sv Erasmus ook aan Walking Football deed ging snel de ronde. Hierdoor werden we ook uitgenodigd om toernooien te spelen. Wij hebben gekozen om deel te nemen aan het KMD toernooi om te ervaren hoe dat is en hoe andere verenigingen omgaan met de spelregels van het  Walking Football.

Vrijdag, 24 september, zijn we met ons team naar het KMD toernooi gegaan en iedereen wilde hierbij zeker aanwezig zijn om de ervaring op te doen. Uiteindelijk bestond ons team uit 13 voetballers en dan mag je wel zeggen dat de enthousiasme heel hoog was. Een team bestaat uit 6 spelers, dus we konden genoeg rouleren en voorkomen dat de conditie een hot item werd.

Uiteraard was het ons te doen om te ervaren hoe andere teams hiermee omgaan en het viel ons best tegen. De regel van niet hard lopen werd heel variabel toegepast en dat gaf soms wel enige verbazing. Het is ook moeilijk om niet te gaan rennen en allen maar te lopen, je bent gauw geneigd achter de bal aan te “rennen”.

We hadden duidelijk plezier in het spelletje al gaf de uitslagen wel iets anders aan, daar zullen we het verder niet over hebben!

We hadden genoeg om over na te praten en dat kan je wel aan sv Erasmus overlaten in de derde helft. Gezellig nog even na zitten en alle gebeurtenissen even de revue laten passeren.

We kijken terug op een hele plezierige ervaring en met het idee om volgend jaar bij sv Erasmus een Walking Football toernoot te organiseren.