Erasmus 1 op inzet naar knappe overwinning

Na de tegenvallende seizoenstart tegen Houtwijk was het vandaag zaak om tegen het sterk geachte BMT goed voor de dag te komen. En BMT begon ook sterk. Individueel technisch vaardige voetballers, sterk in de duels en een aanvallende spelopvatting. Erasmus moest in het eerste kwartier vooral toezien en zorgen dat er niet teveel ruimte werd weggegeven. Dat lukte aardig maar toch wist BMT op voorsprong te komen. Een goed genomen vrije trap kon bij de 2e paal ongehinderd ingekopt worden. Hier zag onze verdediging er niet goed uit.

Hierna kwam Erasmus meer in het spel. Er werd volop inzet getoond, meer duels werden gewonnen en met enige regelmaat werd de BMT-doelman getest. In de 30ste minuut werd een vrije trap richting onze spitsen geschoten, bij een poging tot aanname van de bal zag de scheidsrechter een duw in de rug van een onzer spelers en de bal ging naar de stip. Dit buitenkansje werd door Danny onberispelijk benut zodat de 1-1 op het scorebord kwam. Tot aan de rust golfde het spel op en neer en leek de 1-1 de rust te gaan halen.

Een laatste aanval van BMT kon met een lichaamsblock tot corner worden verwerkt maar de scheidsrechter meende hands gezien te hebben. Ook hier ging de bal op de stip. Tim wist de penalty in eerste instantie te keren maar helaas was het in de rebound wel raak. Ruststand hierdoor 1-2 in het voordeel van BMT.

Na de rust werd de toeschouwers een echt duel op het scherpst van de schede voorgezet zonder dat dit ooit over de schreef ging. BMT probeerde de voorsprong uit te bouwen zonder tot echt goede kansen te komen en Erasmus wist in balbezit regelmatig door de defensie van BMT te breken waarbij de BMT-goalie enkele malen goed optrad. In de 59ste minuut werd een corner voor Erasmus goed ingebracht. Twee volgende inzetten konden nog gepareerd worden maar een derde was wel raak: Jabbrane zette goed voor en Abbas rondde bij de eerste paal koppend af.

Na deze gelijkmaker ging het spel nog meer op en neer en gingen beide ploegen voor de volle winst. Dat leek ze niet te gaan lukken. Diep in blessuretijd viel er alsnog een beslissing en gelukkig aan onze kant. Erasmus zette een laatste aanval op en via een paar mooie korte passes in het strafschopgebied van BMT werd Ibi vrijgespeeld die ongehinderd de 3-2 kon intikken! Uiteraard zorgde deze treffer voor grote vreugde aan Erasmuszijde. De verdiende overwinning was een feit.

Een overwinning behaald op karakter, waarmee onze jongens hebben laten zien waar ze toe in staat zijn. Felicitaties en complimenten zijn dan ook op hun plaats!

Volgende week graag op deze voet verder, uit bij s.v. Madestein, aanvang 14.30 uur.