sv Erasmus VE2 – WIK VE1: 1-7

Nieuw seizoen, nieuwe kansen.
Een nieuw seizoen in de 1 e klasse. Het aantal veteranen teams op zondag blijft slinken. Het is niet anders
dus gaan we dit jaar de strijd aan met jongere en fittere teams. Dat is ons lot maar zeker ook onze eigen
keuze om door te gaan met het geliefde spelletje voetbal. 3 bekerwedstrijden voorafgaand aan het nieuwe
seizoen. Dat zijn dus kansen om weer een beetje in het ritme en vorm te komen.
Het viel ons direct op dat de shirts te heet gewassen waren, want die zaten net iets strakker dan aan eind
van het vorige seizoen. Nog lang niet compleet maar enige hulp lukte het ons om met een teams en
wissels aan te treden. Voorafgaand aan de wedstrijd hielden we 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Wil
Heijnen die ons afgelopen periode is ontvallen.
Hierna werd vol goede moed aan de wedstrijd begonnen. De eerste helft ging eigenlijk best goed, maar
vergaten we de kansen om te zetten in doelpunten. Nog wat onwennig zullen we maar zeggen. Onze
tegenstander dacht daar anders over en maakte hun kansen wel af, waardoor we bij rust al 0-3 achter
stonden. Overigens had Paul een foutloze invalbeurt. Hij stond 3 seconde in het veld toen scheids Martin
voor de rust floot.
Na rust ebde de energie langzaam weg met de hoge temperatuur waar we mee te maken hadden.
De score liep op en VE2 bleek niet bij machten om compact te blijven spelen. Lange ballen op snellere
tegenstanders deden ons de das om. Uiteindelijk stond het 0-7. Iets te veel van het goede dachten wij, de
eer moest immers nog worden gered. Die taak werd volbracht met een aanval via een aantal spelers die
werd afgerond door Raymond. De boys are back in town en zullen jullie met een wekelijkse update door