HDV VE2 – sv Erasmus VE2: 4-2

Weten jullie nog 12 december 2021, toen werd er voor het laatst gevoetbald voor de competitie. En omdat het niet eerder kon: iedereen nog de beste wensen voor 2022. Inmiddels 7 weken verder mocht het weer en stond iedereen te popelen om te spelen of te supporteren. Uit alle spelonken kwamen ze tevoorschijn. Allemaal keurig op 1,5 meter van elkaar hadden we support van Marco, Paul, Joris, Roos, Frans en Good Old Wouter met hond. Goed duo hoor, maar luisteren naar het baasje ho maar. En heel schattig werd Bas aangemoedigd door vrouw en dochter. En dan zie je toch even de tedere kant van Bas of was het Bora met de baard naar voren komen. Jongens eigenlijk is Bas gewoon een keurige burgerlijke huisvader die in de kleedkamer gewoon heel hard kan schreeuwen.

Gezellig op bezoek in het Zuiderpark een potje voetbal tegen HDV. Kunstgras, geen bezwaar, het weer prima en de zin was er. VE2 pakte het de eerste helft goed aan en pareerde de aanvallen van van HDV voordat zij in de 16 meter konden komen. Afstandsschoten bleken veelal ongevaarlijk. VE2 bouwde vanaf achter rustig op en speelde zeer verdienstelijk. Meerdere keren kwamen we dreigend voor het HDV doel. Eerst werd er nog vol uitgehaald op het gezicht van de keeper, en daarna knalde Dennis met links beheerst de 0-1 binnen. De druk nam toe en het was wederom Dennis die de keeper in de korte hoek kansloos liet met een bekeken schot. Zo dan een 0-2 voorsprong tegen een behoorlijk jonger team, het leek er op dat we de winterperiode goed waren doorgekomen.

Hoe jammer voor ons was het dat HDV via een bal die terugkwam van de lat vlak voor rust de 1-2 kon binnentikken. Niet getreurd we gingen met een voorsprong aan de thee, waarin het even puzzelen werd. Angelo kreeg rust en werd in de goal vervangen door Dennis. Top Dennis dat je deze taak op je hebt genomen. Vol goede moed werd begonnen. De fittere en jongere tegenstander zette VE2 onder druk maar we hielden aanvankelijk stand. Voorin bleven de kansen helaas onbenut. In die periode hadden we de voorsprong moeten vergroten. Maar voor “als” koop je niks. Inmiddels hoorden we “plong”, en dat bleek de hamstring van Erwin te zijn. De trainingsstage in Sevilla had dus niet het gewenste effect. De druk op de verdediging nam toe en doelpunten bleven jammer genoeg niet uit, HDV wist zelfs 3x te scoren. We eindigde deze wedstrijd met een 4-2 nederlaag en leuk of niet dit was de uitslag en daar moesten we het mee doen.

Ouderwets gezellig was de 3e helft. Effe lappen allemaal en de duiten lagen weer op tafel. Duiten werden omgewisseld voor bier, bacardi cola, wijn en fris. Joris nam de bestelling op, neem ook effe een paar Hertog Jan mee, ja doe ik hoorde we hem nog zeggen. Hertog Jan bleek verstopt te zitten in groene flesjes die verdacht veel op Heineken leken. Ach kniesoor die daar op let. Alle registers werden weer opengetrokken en iedereen kwam wel weer even aan de beurt om volledig door het slijk te worden gehaald. Heerlijk om elkaar weer te zien en dit mee te maken. Nu weten we ook hoe het er bij Bas thuis aan toe gaat. Zijn vrouwtje zegt dan tegen hem: Bas de behaarde beer met een kilootje meer. Doe er meer wat je wilt. Dennis schuift op in het klassement der topscoorders en ik zeg tot volgende week, nieuwe ronde nieuwe kansen.

Michel B.: 5, Dennis: 4¼, Raymond: 4, Erwin: 3, Kevin: 2, Michel: 1, Wil: 1, Bora: 1, Baggio: 1, E.d.: 2.