sv Erasmus VE2 – DVC: 4-5

Ach hoe snel kunnen de dingen veranderen. Deze week op ons eigen schitterende complex, met een prima veld, sfeervol ambiance, dynamiek alom, en met een rijke historie die voelbaar is.

De return tegen DVC. Uit waren we volstrekt kansloos tegen dit team en betitelde we DVC als “de”  kampioensploeg. Toch is deze ploeg slechts terug te vinden op  plaats 6 van de ranglijst. En wijzelf staan ietwat treurig op de laatste. Wij kijken dus per definitie naar boven, want onder ons gaapt een groot diep gat. De weg omhoog lijkt echter weer te zijn gevonden. Tegen hoger geplaatste tegenstanders voetballen we in de regel zelf een stuk beter. Het levert vooralsnog wel de complimenten van de tegenstanders op maar nog geen punten. Deze keer namen we een brutale 1-0 voorsprong via een geplaatste kopbal van Peter Hartgring uit een voorzet van broer Marco. Jeroen de Zoete, vandaag op doel, hield DVC lang van het scoren af maar kon niet verhinderen dat zij daarna een 3-1 voorsprong namen. Te weinig compact aan onze kant en daarmee iets te veel ruimte voor de tegenstander, om het maar even in voetbaltermen uit een te zetten. De opgelopen schade werd nog voor rust door een benutte strafschop van Marco de Vos teruggebracht tot 2-3.

De tweede helft moest anders en zo werd DVC keurig rond de middenlijn opgevangen en bestreden. Dit gaf ons de mogelijkheid om er zelf met regelmaat gevaarlijk uit te komen. Eerst werd het nog 2-4, maar daarna maakte Willem, of was het nou toch Michel, (wat lijken die 2 van achteren toch veel op elkaar) de 3-4 door attent te reageren bij de 2e paal. De druk werd verder opgevoerd en 2 corners op rij zorgde voor het nodige gevaar voor het doel van DVC. Uit de 2e corner kopte Willem de bal strak in de kruising en werd het 8 minuten voor tijd 4-4. Consolideren werd er geroepen en dat leek te lukken tot de laatste minuut. DVC perste er een laatste aanval uit en wisten te scoren en daarmee de winst binnen te slepen. Samengevat heerste er grote tevredenheid en voldoening over het spel en de wedstrijd en uiteraard teleurstelling over het resultaat. We gaan zeker nog punten pakken en houden de top 10 in het vizier, wat overigens in de tenniswereld weer een hele prestatie is. Zo is alles weer relatief. Het onderwerp bardienst bleek vrij simpel oplosbaar. Ook voor deze bardienst kende het animo geen grenzen. Loting heeft uiteindelijk bepaald wie er komende donderdag de gelukkigen zijn. En uiteraard heel vervelend voor diegene die we deze keer hebben moeten teleurstellen. Tot volgende week.