Volledige (na)competities ook voor Categorie A

Vandaag heeft de KNVB ons bericht dat de competities niet zullen worden aangepast, maar volledig worden uitgespeeld, inclusief het afwerken van de geplande nacompetitie. Alleen de speeldata worden aangepast. De herstart is op 5 en 6 februari met een aantal inhaalwedstrijden uit de eerste helft van de competitie. Halverwege maart volgt de tweede competitiehelft. Het gekozen scenario is positief ingestoken waarbij bewust een risico wordt genomen, net zoals in de andere sectoren in de samenleving gebeurt. Bij nieuwe of onvoorziene ontwikkelingen die het beoogde verloop van de competities in gevaar brengen kan het bestuur amateurvoetbal alsnog ingrijpen. Het hoofddoel is en blijft om de competitie uit te spelen en de wens is om deze niet te veel op de schop gooien. De afgelopen twee seizoenen zat dat er vanwege corona niet in. Promotie/degradatie is nu extra belangrijk om alle teams weer op het juiste niveau in te kunnen delen.
Het risico dat wedstrijden niet gespeeld kunnen worden vanwege coronabesmettingen bij teams wordt ingeperkt met een aantal nieuwe regels. Zo mag een team in de categorie A (jeugd en senioren) na overleg met de KNVB maximaal eenmaal uitstel aanvragen vanwege coronabesmettingen. Een eventuele tweede aanvraag tot uitstel vanwege corona wordt door de KNVB beoordeeld en mag het verloop van de competitie niet schaden. Voor de laatste vier speelronden is het niet mogelijk om uitstel te krijgen.
Voor een midweekse wedstrijd dient de thuisspelende vereniging zorg te dragen voor een goedgekeurd speelveld. Als er geen lichtinstallatie is, dan dient te worden uitgeweken naar een andere locatie, bijvoorbeeld een naburige vereniging of het terrein van de tegenstander (mits akkoord van de KNVB). Als een grasveld niet bespeelbaar is dan moet op een kunstgrasveld worden gevoetbald als de club daarover beschikt. De wedstrijd dient gespeeld te worden op of voor de door de KNVB aangegeven datum.< Aanstaande maandag en dinsdag worden alle wedstrijden - voor zover dit nog niet is gebeurd - ingepland. Dan ontstaat er ook duidelijkheid voor Zondag 1. Zij werd eerder ingedeeld in de 3e klasse B en gaat daar buiten mededinging meespelen.