Erasmus verslaat de Haantjes: 0-4

Vandaag trad ons vlaggenschip aan tegen Quick Zaterdag. Op een ongewoon tijdstip nog wel want de aftrap was om 18.00 uur. Quick, een van Nederlands oudste voetbalverenigingen, is een voetbalinstituut van formaat. Een zeer gedegen en succesvolle jeugdafdeling waar techniek centraal wordt gesteld. Het eerste zondagteam is 3e divisionist en de zaterdagtak wist vorig jaar uit de 5e klas te promoveren. De Quick-teams spelen altijd herkenbaar voetbal gebaseerd op de al vroeg aangeleerde patronen met snelheid en vloeiende combinaties. De vraag was of Quick dat vandaag tegen onze jongens ook op de mat zou kunnen leggen.

Het was Erasmus dat het initiatief nam en de aanval zocht. En deze sterke start werd snel beloond. In de 5e minuut werd onze spits Danny aangespeeld, Kasper zocht op hoge snelheid de diepte en kreeg de bal perfect mee. De rush eindigde 1 op 1 met de keeper die kansloos was op Kasper’s inzet: 0-1.

Hierna drong Erasmus verder aan maar meer dan een bal op de lat leverde dit niet op. Quick kreeg wat meer balbezit en wist een aantal keer goed combinerend door te komen maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

Na de rust gaf Erasmus gas. Quick werd teruggedrongen en kwam niet meer aan voetballen toe. Het was Erasmus wat het betere combinatie-voetbal liet zien. En de kansen bleven niet uit en binnen 10 minuten stond de 0-2 op het scorebord. Een combinatie op de as van het veld eindigde in de voeten van Jabran die alleen voor de Quick-goalie met een mooie stiftbal afwerkte. En Erasmus ging door. Het spelbeeld veranderde niet en in de de 0-3 was bijna een kopie van de 0-2. De combinatie eindigde nu bij Abbas die op Bergkampiaanse wijze de laatste verdediger wist te omspelen en daarop simpel kon intikken. En ook bij de 0-4 was Abbas betrokken: nu wist hij de achterlijn te halen en goed voor te geven waarmee Danny in staat werd gesteld de 0-4 in te tikken.

Al met al een prima overwinning, behaald met goed voetbal en volop inzet. Goede teamprestatie, complimenten.

De complimenten gaan ook naar de zeer hoorbaar aanwezige Erasmus supportersschare die onze jongens zeker extra vleugels gaven. Ze werden na afloop dan ook op bekende wijze door onze spelers bedankt!

Volgende week staat er weer een derby op het programma: ODB is dan de tegenstander, locatie Sportpark Erasmus, aanvang 14.30 uur.