Wat voor het publiek misschien als een saai potje was bevonden, waren spelers en staf het hier niet
mee eens. Het was warm en wederom miste Erasmus weer een aantal spelers. Zo warm zoals een
speler verklaarde, het leek wel of ik een zak aardappelen op mijn rug had. In het dagelijkse leven is
hij toch geen boer. Een aantal spelers die in de voorbereiding al lieten zien dat zij een meerwaarde
voor het elftal zijn ontbraken dus, Sean Korte was geschorst en Robbie Boere geblesseerd. Ook kon
er geen beroep worden gedaan op: Stefan de Roode, Lars Schoonus en Odens van der Zwan.
De wedstrijd verliep gedegen dus. Een gelijk opgaande wedstrijd met diverse mogelijkheden voor
Erasmus. De achterhoede van Erasmus stond weer als een huis. Het werd FC Vlotbrug erg moeilijk
gemaakt om bij keeper Herman te komen. Of daar stond Mitchel in de weg met zijn grote sterke lijf
of met grote inzet en slidings stond/lag daar Jeffrey in de weg. Links en rechtsbacks Danny en
Lamano stonden ook hun mannetjes. Daar kom je niet zo makkelijk langs. Het middenveld werd goed
bewaakt door Daan met goed verdedigende taak en opbouw, Desley de hard werkende man van de
mooie passes en Aimane met zijn kracht en grote loopvermogen. Dan staat er ook een sterke
voorhoede, dit keer met Ibrahim op links met zij mooie techniek, Marciano hard werkende spits en
op rechts de behendige en oog voor vrijstaande medespelers Romano. Na zo’n 20 minuten was het
totaal onverwachts FC Vlotbrug dat een doelpunt scoorde. Maar deze werd afgekeurd, na goed
vlaggen van Koos, wegens terecht buitenspel. Ook zou Erasmus scoren, maar ook deze werd wegens
buitenspel afgekeurd. Toch werd een doelpunt in de 30 e minuut goedgekeurd. Na een voorzet van
rechts kwam de bal op links terecht bij Ibrahim. Hij schoot eerst tegen de keeper van FC Vlotbrug en
na een scrimmage schoot hij de bal toch in het goal, dat was de 1-0. Dit was tevens ook de ruststand.
In de 2 e helft begon Erasmus met waar zij geëindigd waren in de eerste helft. Veel aanvallen, kansen
creëren en goed verdedigen. In de 2 e helft had Erasmus weer de beste kansen en FC Vlotbrug kwam
er niet aan te pas. Was er een wedstrijd met latje schieten had Erasmus deze ongetwijfeld
gewonnen. Er werd gewacht door de supporters op de 2-0, deze hing toch een beetje in de lucht.
Maar het zou toch even duren. Er werd door Erasmus bij vlagen goed gevoetbald. Dit resulteerde in
de 90 e minuut dan toch voor de bevrijdende 2-0. Na een weergaloze aanval met een mooie hakje van
Romano op Aimane schoot hij de bal in het goal. Wat een mooie goal. En het was gelijk gedaan met
FC Vlotbrug. Er werd niet meer gescoord en FC Vlotbrug creëerde geen enkele kans meer. Een mooie
uitslag en op naar de laatste bekerwedstrijd uit tegen VCS. Let op deze wedstrijd begint om 15:00
uur.
Wissels ook weer bedankt net als verleden week trouwens.
Opstelling: Herman van Maren, Danny Emmerik (Aioub Trad 46 e ), Jeffrey Vink, Mitchel Pronk,
Lemano Biekman (Chakib Bennouho 67 e ), Aimane Tatou, Desley Zwiers, Daan van Nieuwkerk (Kasper
Koers 77 e ), Romano Charite, Marciano Giske (Roland groenenweg 67 e ), Ibrahim El Asili.