SV Erasmus

Adresgegevens

Erasmusweg 1200
2542 RV Den Haag
Zuid-Holland

Erasmus speelt knap gelijk bij koploper GDA

Vandaag stond er een zware uitwedstrijd op het programma, tegenstander was namelijk GDA, de koploper in onze competitie.

De teams betreden het strijdperk

Erasmus moest het vandaag doen zonder de betrouwbare goalie Tim, Jordy zou zich in deze wedstrijd ontpoppen als net zo betrouwbare vervanger.

GDA trok vanaf het beginsignaal het initiatief naar zich toe maar het ontbrak de Loosduiners aan een goede eindpass waardoor echt goede kansen niet werden gecreëerd. Dat was mede te danken aan onze laatste linie die zeer geconcentreerd hun tegenstanders tegemoet traden. Ook de overige linies deden hun werk naar behoren en langzaam kantelde de wedstrijd. Erasmus kwam meer in balbezit en wist steeds meer gevaar te stichten.

Ibi stijlvol maar zal het doel niet vinden

Aimane geconcentreerd onderweg

In de 26e minuut een corner voor Erasmus. De bal werd prima ingekopt maar kon door de GDA-defensie nog gekeerd worden, de rebound van Erasmus belandde op de lat maar de terugstuiterende bal kon door Abbas ingekopt worden. In de restant van de eerste helft bleef Erasmus het beste van het spel houden en de 0-2 zat er op dat moment zeker in. Een goede aanval middendoor was de grootste mogelijkheid, Kasper kreeg de bal echter net niet goed mee en zo klonk het rustsignaal bij een 0-1 voorsprong voor Erasmus.

Kasper net niet op weg naar de 0-2

Na de rust liet GDA meer zien waarom zij de koploper zijn, de wedstrijd speelde zich grotendeels af op de Erasmus-helft. Maar ook in de 2e helft was het verzet van Erasmus groots. Met veel inzet werd de tegenstander tegemoet getreden en GDA had weer grote moeite om zich naar kansrijke situaties te spelen. Het grootse gevaar kwam uit dode spelsituaties maar Erasmus hield ook in deze situaties stand.

Jordy zal deze corner uit de lucht plukken

In de 70ste minuut kreeg GDA toch hun,  op dat moment verdiende,  gelijkmaker al had deze goal eigenlijk niet mogen vallen. Een overtreding op een uitverdedigende Erasmiaan werd niet bestraft en GDA kreeg vanuit dezelfde spelsituatie wel een vrije trap mee. Deze vrije trap werd goed voorgegeven en uit de scrimmage die volgde kon GDA binnenschieten.

De druk op het Erasmus-doel houdt aan

GDA ging hierna volop ten aanval, Erasmus ving goed op en wist uit verschillende counters toch nog enkele kansjes uit te spelen maar werd niet meer doeltreffend.

Jabrane’s poging wordt onderschept

Ook GDA wist niet meer te scoren en zo eindigde deze leuke, spannende maar vooral sportieve wedstrijd in een 1-1, gezien de hele wedstrijd een toch wel logische puntendeling.

De wedstrijd kostte veel kracht, klassiek gevalletje kramp

Een uitstekend resultaat behaald door prima inzet en zeker de eerste helft goed voetbal waardoor de felicitaties wel op hun plaats zijn.

Volgende week krijgt Erasmus Quick op bezoek, aanvang 14.30 uur.

Deel het bericht:
Facebook
WhatsApp
X / Twitter
E-mail
Recente berichten
Nieuwstip

De redactie is altijd op zoek naar het laatste nieuws. Goede nieuwstips zijn meer dan welkom.

Lid worden van SV Erasmus?

Schrijf je in via ons online aanmeldformulier

Sportpark Erasmus

Erasmusweg 1200
2542 RV, Den Haag

Postadres

Postbus 85727
2508 CK, Den Haag

Contact

info@sverasmus.nl
070 – 32 132 13

Scroll naar boven