SV Erasmus

Adresgegevens

Erasmusweg 1200
2542 RV Den Haag
Zuid-Holland

De Erasmus selectie kijkt terug op een geslaagd trainingskamp in Albufeira

Na lang te hebben moeten wachten was er na twee corona jaren eindelijk weer een trainingskamp mogelijk. Dit trainingskamp werd gehouden van 13 tot en met 16 januari in Albufeira Portugal.

Dag 1 – Vrijdag
De verzameltijd op Schiphol bij vertrekhal 1 stond gepland om 04:00 uur, wat voor de meeste dus weinig slaap zou betekenen. De dagen van te voren werd al druk gespeculeerd wie zich zou verslapen en trainingskamp zou moeten missen, echter was iedereen gelukkig op tijd. We waren niet de enige sportvereniging die op trainingskamp zou gaan, maar ondanks de drukte verliep het inchecken en boarden soepel. Sommige gebruikte de vluchturen om nog even de ogen dicht te doen, andere probeerde de spanning op verschillende manieren te bedrukken.

Na een succesvolle vlucht landden we in de ochtend op het vliegveld van Faro, waar de Portugese zon langzamerhand op kwam. Bij het vliegveld stond de bus te wachten om de gehele selectie naar het hotel te brengen. De busrit zou zo ongeveer 30 minuten duren, maar voor een lifter/verstekeling zou het allemaal wat langer hebben geduurd. Een jongen van een ander team koos ervoor om met ons mee te rijden om in Albufeira te komen. Echter moest hij daarvoor wel het Haagse volkslied zingen en hielp hierdoor iedereen met wakker worden. De belofte van bier hebben we later ook nog in een café van deze jongeman gekregen.

Na aankomst had iedereen even de tijd om te settelen en bij te komen. Tot onze verrassing was het all inclusive, waardoor sommige al snel kozen om naar de bar te vertrekken. Na een algemene lunch, met prima eten en drinken, stond de bus te wachten voor de middagtraining. Met de gehele selectie vertrokken we naar de lokale trots Imortal DC. In het stadion was het veld al bezet door het nationale dameselftal van Zweden, waardoor we moesten uitwijken naar veld 2. Onder de opgewarmde Portugese zon werd er fel getraind door een grote groep spelers. Na ongeveer een anderhalf uur was de training voorbij en konden we weer terug naar het complex.

Er kon genoten worden van een stuk vrijheid en iedereen wist dat ook prima in te vullen voor zichzelf. De meeste namen plaats bij de bar, andere trokken zich even terug in de kamer. In de avond stond er nog een activiteit op het programma, namelijk een bezoek bij de topper uit de Portugese Primeira Liga; Portimonense tegen Santa Clara. Na een busreis van 40 minuten werden we gedropt bij de ingang van het stadion. Hier stond geen rij, dus waren we rap binnen. De entree van Erasmus ging op een redelijk luidruchtige manier, waardoor bij Portimomense de keuze werd gemaakt om de lokale autoriteiten toch dicht bij ons te plaatsen. Later zou blijken dat er ook niet veel anders in het stadion was om in de gaten te houden, want de toeschouwersaantallen waren beperkt. De wedstrijd was niet om aan te zien en eindigde in een bloedeloos gelijkspel (0-0). Door een combinatie van eenafgekoelde temperatuur, geen bier, een saaie pot en de vermoeidheid die insloeg werd het een stille busreis en kwam de eerste lange geslaagde dag ten einde.

Dag 2 – Zaterdag
Na wat nachtrust ging de tweede dag van start bij het gezamenlijke ontbijt. Hierna werd het aangelegen strand op gezocht voor het ochtendprogramma. Op het strand was een zwaar programma opgesteld wat onder begeleiding van Tonnie en assistent van de assistent trainer Sven werd uitgevoerd. Dit was een combinatie van een stuk arbeid en een potje voetbal. De heren die niet mee trainde wisten zich ook prima te vermaken op het strand. Sommige kozen er zelfs voor om de Atlantische oceaan in te springen.

Na de training stond de lunch op het programma, waarna een vrij in te vullen middag op de planning stond. De meeste kozen ervoor om gezamenlijk op het terras te zitten en te genieten van de zon en de bar. Andere gingen kaarten, poolen of zetten maar een tatoeage.

Om 17:00 uur werd de groep gesplitst. Sommige bleven op het complex en andere kozen ervoor om deel te nemen aan een ware wijnproeverij. De wijnproeverij was bij de lokale bar Celebration georganiseerd en stond onder begeleiding van een wijnkenner vanuit Trainingskampen.nl. Het was een gezellige activiteit waarbij verschillende witte- en rode wijnen werden geproefd, met per wijn een inleidend verhaal. Na het wegkijken van de andere aanwezige studentenvereniging werd de wijn weer weggespoeld met de plaatselijke tap en als vervolgactiviteit het gebruik van de boksbal.

Om 20:00 uur stond het avondeten op het programma, waarna weer de weg terug werd gezocht naar de lokale uitgaansgelegenheden waar weer een hoop mooie herinneringen zijn gemaakt.

Dag 3 – Zondag
Gelukkig voor velen stond er een laat ontbijt het programma voor dag 3, waardoor de heren die wat langer hadden doorgehaald de tijd hadden om nog even bij te komen. Dit zou nodig blijken want de enige echte Copa Odiaxere Cup stond op het programma.

Het toernooi bestond uit een tweetal wedstrijden van 45 minuten, tegen twee divisie genoten ZEC en vv Meeden uit het hoge noorden van ons land. Sv Erasmus mocht als eerste van start tegen ZEC. Dat iedereen nog niet helemaal wakker was bleek wel nadat er tegen een hele snelle achterstand werd aangekeken. Sv Erasmus drong veel aan bij ZEC en had ook het overwicht in het spel, maar wist helaas niet te scoren. De wedstrijd werd onterecht met 0-1 verloren.

De tweede wedstrijd tegen vv Meeden was wat fanatieker, mede omdat er toch wat eer behaald diende te worden. Helaas werd deze wedstrijd ook weer onterecht verloren. Na een 1-0 achterstand kon Marc de verdiende gelijkmaker erin leggen, waardoor hij zich gelijk internationaal topscoorder mag noemen van sv Erasmus. Vlak na de gelijkmaker was een penalty terecht geweest, maar de scheidsrechter dacht er helaas anders over. Door het alles of niets spel ontstonden er gaten achterin bij sv Erasmus, waardoor vv Meeden uiteindelijk via een counter vlak voor tijd de 2-1 kon maken.

Na een gezellig, maar sportief teleurstellend toernooi konden de spullen weer ingeladen voor de terugrit naar het hotel. In de avond stond er een pubquiz op het programma wederom bij het café Celebrations. Met de gehele selectie werd er deelgenomen aan de pubquiz, die uiteindelijk mede met behulp van de telefoon werd gewonnen door Yasper, Kyle, Tonnie, Sven en Dion. Na afloop van de pubquiz bleven vele nog hangen voor wederom een avond doorhalen.

Dag 4 – Maandag
De laatste dag was alweer aangebroken. Wederom stond er een wat laat ontbijt op het programma en moest iedereen zich klaarmaken om de hotelkamer te verlaten. Sommige kozen hierna voor een strandwandeling, andere waren bezig de kater van de avond ervoor te verwerken op hun eigen manier.

In de middag koos een grote groep ervoor om te gaan padellen, waar trainer Patrick Vink liet zien aardig een balletje te kunnen slaan. Dit moest die wel bekopen met vier dagen spierpijn en een bezoek aan de fysiotherapeut.

Rond 16:30 uur stond de bus klaar voor het vertrek naar Faro Airport toe om de vlucht naar Amsterdam te halen. Na een ruige landing door een sterke wind en storm waren we tegen de nacht aan weer veilig geland.

Het trainingskamp zat er alweer op. Bij deze nog een speciale dank aan Marcel, Hans en Jerry voor de organisatie van het trainingskamp, het was zeer geslaagd!

Deel het bericht:
Facebook
WhatsApp
X / Twitter
E-mail
Recente berichten
Nieuwstip

De redactie is altijd op zoek naar het laatste nieuws. Goede nieuwstips zijn meer dan welkom.

Lid worden van SV Erasmus?

Schrijf je in via ons online aanmeldformulier

Sportpark Erasmus

Erasmusweg 1200
2542 RV, Den Haag

Postadres

Postbus 85727
2508 CK, Den Haag

Contact

info@sverasmus.nl
070 – 32 132 13

Scroll naar boven