Walking Football 55+

Missie:

Onze missie is om ouderen de mogelijkheid te geven om weer eens op het voetbalveld te kunnen staan. Hiermee willen we bereiken dat mensen die momenteel eenzaam door het leven gaan een vorm van gezelligheid wordt aangeboden.

Visie:

Voetbal is een teamsport en zorgt per definitie voor meer sociale contacten. Door samen te voetballen komen deze 55-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Voetbal wordt op deze manier als middel ingezet om issues waar deze doelgroep mee kampt (denk aan gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Wat is walking football:

Walking football is een laagdrempelig beweegprogramma voor 55-plussers, zowel voor mannen als vrouwen. Het is een voetbalvorm waarbij niet wordt gerend. Meedoen, bewegen, ontmoeten en zelfredzaamheid van de doelgroep staan als kernwaarden in dit programma voorop. 

Het tactische aspect van voetballen krijgt een nieuwe dimensie: het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker. Voetballen zonder te rennen dus. ‘Is dat nog wel voetbal? En is dat leuk dan?’, horen we vaak. Jazeker, want walking football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal. 

Wanneer:

Elke woensdagmiddag op het sportcomplex aan de Erasmusweg 1200 te Den Haag:

12.45 uur inloop met een bakkie koffie
13.00 uur trainen, aangevuld met een kleine onderlinge partij
14.00 uur 3e helft door met elkaar contacten te leggen en gezellig samen te zijn

Heeft u interesse om mee te gaan doen bij sv Erasmus Walking Football?  Kom gewoon langs op de woensdagmiddag en maak kennis.