VUC VE1 – sv Erasmus VE 2: 7-5                 

Afgelopen donderdag even tussendoor het gelijke spel opgehaald tegen RKAVV. Op “papier”  een prima tegenstander om tegen te spelen. In de praktijk trouwens ook. Toch weer een puntje aan het totaal toegevoegd.

Moederdag en de beslissingen in de eredivisie. Ontbijtjes op Scheveningen en een vertegenwoordiging in de Kuip of bij ADO. Dit had zijn weerslag op onze brede selectie. Desondanks nog 13 man beschikbaar tegen aanvankelijk 10 van VUC. De laatste partij van een loodzwaar seizoen voor de veteranen van de SV. 26 competitiewedstrijden, 3 bekerwedstrijden, een oliebollenwedstrijd, en 2 toernooien geven de samenvatting van het seizoen weer. Tel daar de etentjes en gezellige 3e helften bij op en jullie begrijpen dat we nu het thuisfront weer een beetje aandacht gaan geven. Qua intensiteit doen we niet onder voor een BVO, en dat op onze leeftijd. Hoe we het volhouden? Tja dat blijft het geheim van VE2. Graag hadden we nog 3 punten aan het totaal toegevoegd, maar dat lukte niet. Ach het mocht de pret niet drukken.

 

Vandaag met een opstelling van trainer Peter Hartgring. Makkie met slechts 2 wissels waarvan hij er zelf een was. Heel veel  doelpunten met zelf soms een tikkeltje irritatie aan beide zijden. Was die tackel nou echt nodig, ja ik vond van wel, penalty en verder je mond je houden. Dat soort zaken dus, gelukkig wel bijzaken. Willem dacht ik prik er vandaag nog even 3 in om het totaal op 28 te brengen. De overige doelpunten komen op naam van Baggio en Ron. En ja 7 doelpunten tegen, wellicht moeten we even  nadenken hoe we dit komend seizoen gaan oplossen. Komende seizoen, jazeker want jullie dachten toch niet dat jullie van ons af waren. De vraag is zeker wel gesteld: wie stoppen er? Wat denk je: doodstil in de kleedkamer. Volgend seizoen is de gemiddelde leeftijd dus nog hoger, maar blijven we actief trouw aan de club.

 

Het meest hilarisch moment op deze dag was toch de schoenlepel! Ja eentje van bijna 1 meter lang. Zit gewoon als basisgereedschap in de voetbaltas van Bulent. Waarom dan? Omdat die niet meer bij zijn voeten kan komen. Briljante oplossing overigens, kom er maar eens op.

 

Onze dank gaat uit naar 2 steunpilaren, die ons gedurende het seizoen enorm hebben bijgestaan. Herman Bijmans, met vlag langs de lijn in weer en wind, altijd objectief naar 2 kanten, kan je het beter treffen? Cock Geurse, referee bij alle thuiswedstrijden, natuurlijk overwicht is zijn specialiteit.

 

En dan de selectie in willekeurige volgorde:

Max Berest, onze schatbewaarder, zorgdrager voor het drankje na afloop, specialiteit “ bankzitter”, ik sta toch niet de basis, multifunctioneel inzetbaar op alle plaatsen, zelf als keeper met een vinger uit de kom.

Renato Bernardon, zit met bouten en schroeven in elkaar, onbegrijpelijk dat hij douanepoortjes weet te passeren, tegenstanders trouwens ook, specialiteit de schaar naar achter.

Dennis Bol, zit hij niet op de tribune bij ADO dan staat hij in het doel en bewijst daarmee zijn waarde voor het team, specialiteit het bewaken van de doellijn.

Peter Hartgring, rots in de branding, altijd aanwezig met een dosis humor en een hekel aan te veel lopen, specialiteit doelpunten maken.

Willem de Dulk, speler met een duidelijke mening en alleen daardoor al aanwezig, maar zeker ook met zijn specialiteit, doelpunten met het hoofd, de voet of gewoon frommelwerk, vraagt u het maar aan onze topscoorder.

Ron van der Heiden, voetbaldier in hart en nieren, teert inmiddels op zijn verleden met de meest prachtige verhalen, maar laat ook op het veld zijn kwaliteiten zien, specialiteit de rust bewaren onder druk.

Peter Hoogelander, aanspreekpunt en leider  van het team, brein achter iedere opstelling en begenadigd speler op vele posities, specialiteit gezelligheid.

  1. Hosgul beter bekend als Baggio, werker van het eerste uur, voorop in de strijd, enthousiast, man van de vele meters, specialiteit ultieme teamspeler.

Carl Jakobs, gelouterd, geroutineerd en kan nog makkelijk mee met de jonkies van het team zeker als ervaringsdeskundige en laatste man, specialiteit het spel uitzetten.

Ergin Aydogdu, de man met het overzicht en rust in zijn spel, altijd lekker om hem op het middenveld te hebben, specialiteit kappen en draaien.

Patrick Los, teamspeler en betrouwbare verdediger, ontwikkelt zich nog steeds, want als aankomend voetbalvader wil hij een voorbeeld zijn voor de jeugd, specialiteit de tegenstander 90 minuten stalken.

Anthony Zoutenbier, ook weer zo’n voetbaldier, geen gezeur gewoon voetballen is zijn motto, specialiteit opkomen en binnenkoppen die bal.

Bulent Ogretmen, ongeëvenaard inzicht, weet bij ieder doelpunt een haarzuivere analyse te geven, waarbij hij meestal zelf betrokken is. Aanspeelpunt in de spits, specialiteit het verwoestende schot en…. eten.

Willem Riebeek, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg toch. Betrouwbare vleugelverdediger met de drang naar voren, een soort Suurbier zeg maar, specialiteit de voorzet.

Hans Scholten, creatieve en hard werkende middenvelder, altijd aanspeelbaar en leest het spel, specialiteit, het vinden van de voetballende oplossing.

Raymond Speel, de oudste en daarmee de meest ervaren van het stel. Prima linkshalf, lekker aanspeelbaar in de breedte, specialiteit zijn tomeloze inzet voor het team.

Ayoub Tatou, opkomende middenvelder, gezelligheidsmens, harde werker, specialiteiten het halen van de achterlijn en dan voorgeven die bal.

Marco de Vos, bijnaam de sluwe, technisch begaafd en legt menig tegenstander met zijn onnavolgbare bewegingen in de luren, specialiteit het linkerbeen en de voorzet,

Steve Willeyns, man met loopvermogen, bestrijkt de gehele linkerflank, man van de assists, specialiteit, heel hard schieten.

Kees Laros, jaartje uitgeleend aan het hoger presterende VE1, prima verdediger met veel loopvermogen die je er goed bij kan hebben, al was het dit jaar maar als stand-in, specialiteit allround speler met humor.

Michel Leferink, aanvoerder en inzetbaar als verdediger en keeper, heeft het liefst het spel voor zich, specialiteit de dieptepass, wedstrijdformulieren en verslagen.

 

Trouwe supporters ook hartelijk dank voor jullie support, helemaal top.

Mannen bedankt voor weer een gezellig en leuk seizoen met helaas een negatief doelsaldo van -1, maar wel 99 keer gescoord (108 met de overige wedstrijden erbij) en op naar seizoen 2017-2018.

PS: ik ben toch niemand vergeten?
Groet Michel.

 

Doelpunten                      
Willem 28 Peter Ho 6 Michel L. 2 Michel B. 1        
Peter Ha 21 Michael 4 Hans 2 E.D. 1        
Baggio 11 Ron 4 Steve 2 mr. Unkown 2        
Bulent 8 Ayoub 3 Ergin 1            
Teun 7 Raymond 3 Max

 

1