Verplicht behalen spelregelbewijs

Samen naar een veiliger sportklimaat door sportiviteit en respect te bevorderen. NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis. Door de KNVB is al eerder het zogenaamde spelregelbewijs ingevoerd. Spelers dienen uiterlijk in het jaar waarin zij 18 worden in het bezit van dat bewijs te zijn.
In de praktijk betekent dit dat (jeugd)spelers geboren in 2002 het spelregelbewijs moeten behalen. Voor het eind van deze maand ontvangen zij van de verenigingssecretaris instructies daarvoor. Zij hebben dan tot 1 september 2020 de tijd om aan deze verplichting te voldoen.
Wil je hierover alvast wat meer weten, laat je dan via www.Voetbalmasterz.nl informeren. Op deze site vind je de spelregels van het voetbal in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. En je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Bovendien zie je veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken.
Veel succes.