Verkeerstuin Erasmus

Wie binnenkort ons sportcomplex zou betreden, zal zich in een verkeerstuin wanen. Diverse met borden aangegeven routes zullen toonaangevend zijn. Maar met een verkeerstuin heeft dat niets te maken. Het is het bewijs dat Erasmus klaar is voor de herstart van trainingsactiviteiten voor de jeugd.
De aangegeven routes moeten ervoor zorgen dat zich op ons sportcomplex zo weinig mogelijk contactmomenten voordoen. Daaraan gaat vooraf dat ouders niet op het sportcomplex mogen komen. Dit betekent dat vlak voor aanvang van de activiteiten bij het pad naar de kantine van de kinderen afscheid moet worden genomen. Wie zoon of dochter met de auto brengt, moet de kinderen op dezelfde plek uit de auto zetten. Vervolgens mag er via het parkeerterrein worden gekeerd, waarna het complex verlaten moet worden.
De jeugd wordt na de entree via een looproute over het terras naar de ingang tot het kunstgrasveld geleid. Na afloop van de trainingsactiviteiten leidt een andere route de kinderen weer naar de uitgang. Daar kunnen zij vlak na de activiteiten weer door hun ouders worden opgepikt.
Op een juiste uitvoering van deze regels wordt toegezien door een aanwezige Corona-coördinator annex toezichthouder. Die is herkenbaar aan een geel hesje. Kantine en kleedkamers blijven gesloten, hetgeen betekent dat er na afloop thuis gedoucht moet worden. De aanwezigheid van desinfectiemiddelen completeert alle maatregelen die nodig zijn om de activiteiten voor de jeugd weer op te mogen starten. Voor de jeugd van 12 tot 19 jaar geldt bovendien dat de 1,5 meter afstand in acht moet worden gehouden. De trainers worden voorzien van oefenstof om dit mogelijk te maken.
Achter de schermen wordt hard gewerkt om aan alle vereisten te voldoen. Wellicht wordt het daardoor mogelijk nog wat eerder dan de 11e mei met de herstart te beginnen. De activiteiten zullen op woensdag en op zaterdag gaan plaatsvinden. Via de website, groepsapps en dergelijke zal iedereen worden geïnformeerd.