sv Pretoria 1 – sv Erasmus 1 zondag: 0-7

Wat aanvankelijk een eenvoudige route leek werd door eenrichtingsverkeer een verkenningstocht door de Rotterdamse wijk Charlois. Achter de dijk lag het complex van Pretoria met 2 mooie grasvelden. Ondanks de hevige regenval voorafgaand en tijdens de wedstrijd, ontstonden er pas tegen het einde wat plassen.
Erasmus begon voortvarend en binnen enkele minuten lag de bal achter de toch wel zwakke keeper. Een goed begin en naar mate de wedstrijd vorderde was Erasmus duidelijk de bovenliggende partij. Pretoria kon geen vuist maken en met goede combinaties werd de verdediging onder druk gezet wat resulteerde in een 4-0 ruststand.
Na de rust een aandringend Pretoria, wat er echter – mede door goed keeperswerk van Roy – niet in slaagde het net te vinden. Erasmus wel. Door de ruimte die er ontstond door het aanvallende spel van Pretoria kon Erasmus nog 3 doelpunten bijschrijven tegen deze toch wel zwakke tegenstander.
Het gladde veld was geen handicap en zorgde soms voor hilarische taferelen voor de doelen. Daarbij mag vermeld worden dat de wedstrijd zeer sportief verliep onder leiding van de beste man van het veld.