sv Erasmus VE2 – VCS VE1: 3-6

Ter voorbereiding op de wedstrijd van zondag ben ik de avond daarvoor afgereisd naar de Rijswijkse Schouwburg. Wat een voorbereiding heeft die jongen hoor ik je denken. Het betrof echter de “try out” van de musical All Stars. Een verrassend leuke avond gehad, met de vraag van mijn vrouw, gaat dat bij jullie ook altijd zo?

Wie onbekend is met dit fenomeen, breng ik nog even de televisie serie die tussen 1999 en 2001 door de VARA is uitgezonden en beide films uit 1997 en 2011 (Old Stars) in herinnering.

De serie gaat over één van de lagere elftallen van de voetbalvereniging Swift Boys dat al sinds hun vroegere jeugd elke zondag op het voetbalveld staat.

Zeven vrienden (Bram, Mark, Johnny, Peter, Paul, Willem en Hero) spelen al van jongs af aan ieder weekend een potje voetbal bij hun club Swift Boys. Winnen doen ze bijna nooit, maar daar gaat het hen ook niet om. Aanvoerder Bram komt erachter dat ze komend weekend hun 500e wedstrijd spelen. Hij brengt dit met enthousiasme in de groep, maar die hebben geen zin om dit te regelen. Velen vinden daarnaast dat ze na al die jaren moeten stoppen, aangezien ze andere dingen willen doen. Bram pept hen op en uiteindelijk besluit het team het voetballen voort te zetten.

Buiten het voetbal doen zich veel problemen en dilemma’s voor. Hero wordt bijvoorbeeld stapelverliefd op Claire, die werkt bij zijn vader. Hij weet echter niet hoe hij haar dit duidelijk moet maken en besluit uiteindelijk voor haar op te treden in een zaaltje. Roos en Mark hebben weer relatieproblemen, Johnny’s vader is ernstig ziek maar wil graag zijn team nog een keer zien spelen voordat hij overlijdt, en Bram, die homoseksueel is, krijgt het er uiteindelijk moeilijk mee als een vrouw hem wil zoenen.

Wie VE2 kent, herkent hierin de parallellen. Iedere zondag weer de wei in voor een potje voetbal, met de vraag of er punten zullen worden opgehaald? Waar doen we het voor?, hoe denkt het thuisfront erover?, hoe lang gaan we het nog volhouden?, en… wie is de homo van het team? We doen het in ieder geval voor de 3e helft en tot die tijd zijn we zo fanatiek mogelijk bezig met de 1e en de 2e. En dit alles met een selectie van 21 vrienden (Angelo, Willem, Carl, Renato, Anthony, Max, Patrick, Willem, Hans, Ergin, Marco, Dennis, Kees, Baggio, Bulent, Peter, Michel, Raymond, Steve, Peter, Ayoub) een eigen scheids (Cock) en grens (Herman) is het wekelijks feest op de velden in de regio. Hoeveel wedstrijden zullen wij inmiddels hebben gespeeld, Swift Boys eat your heart out! Dit is tevens de quizvraag van deze week, antwoorden graag via de groepsapp van VE2!! Kortom lief en leed wordt gedeeld binnen dit vriendenteam dat hopelijk nog lang mag voortbestaan.

Normaal gesproken is VCS een oude bekende in de poule waartegen punten zijn te behalen. Hoe verrassend was de verjongingskuur die zijn hebben ondergaan. Daar hadden we even niet op gerekend. Met een voor deze week te smalle basis en 2 wissels die al snel waren verbruikt maakte we er echter toch nog een behoorlijke wedstrijd van. Buiten de snelle uitvallen, die wij simpelweg niet meer bij benen ging de bal bij ons aardig door de ploeg en trachten wij verzorgd voetbal te spelen.

Oké, onze “stand in keeper” Ayoub heeft er 6 tegen gekregen maar daar stonden ook mooie en dappere reddingen tegenover. En wij dan, ook gewoon 3x gescoord. Natuurlijk hadden er aan beide zijden meer in gekund, maar 9 doelpunten om 10 uur ’s-morgens tegen Poldervogels thuis is toch een ware traktatie voor het publiek. Baggio, Willem en Peter Ha. waren trefzeker.

Na afloop werd nog duidelijk gemaakt dat één helft feitelijk uit 2 helften bestaat! Namelijk het eerste en tweede deel van een helft. Het zal wel over een kwart helft gaan of zo iets. Onbelangrijk voor de meesten en toch ook weer van belang voor het individu die hier tijd aan wilde besteden.

VE2 The Old Stars “still going strong”.

Tot snel weer.

Doelpunten