sv Erasmus VE2 – Semper Altius VE2: 1-6 

De economie groeit. ‘Ik voorzie in een lacune’, zo zegt hij. De 81-jarige professor Arnold Heertje zal zijn fameuze studieboeken De Kern van de Economie, deel 1 en 2, opnieuw op de markt brengen. Geloof het of niet maar dit onderwerp werd uitvoerig besproken tijdens de 3e helft. En dat vanwege het filmpje in de groepsapp, waar de zoon van deze professor “Raoul Heertje” zo hard moest lachen om het voorstel voor een nieuw bestuur voor Feyenoord. Kunnen jullie het allemaal nog volgen? Anthony heeft nog les gehad van professor Heertje en heeft hem een stelling tussen Bier en Economie voorgelegd waar de prof het antwoord tot op de dag van heden schuldig blijft. De groeicurve van de economie afgezet tegen de horizontale lijn van de tijd geeft aan dat er een nadrukkelijke weg ophoog wordt geconstateerd.

Zou er ook een groeicurve voor VE2 bestaan als het gaat om doelpunten, wedstrijdpunten etc. Wij hebben deze curve nog niet ontdekt, als deze al bestaat!

Vandaag tegen Semper Altius lieten wij ons van onze (te) beste kant zien. Te, omdat zij met 9 man aan de aftrap verschenen en wij Anthony bereid vonden met hen mee te doen. Het braafste jongetje van de veteranenklas spelen werd er nog geroepen terwijl wij zelf vaak tegen veel te jonge teams moeten spelen? Moeten wij niet gewoon zelf het sterkste team opstellen? Allemaal waar maar de sociale kant van VE2 gaf de doorslag. Technisch en tactisch bleek Semper iets meer in hun mars te hebben dan dat wij zelf konden laten zien. Wij werden geduldig opgevangen en met counters van hun snelle spitsen volledig afgetroefd.

De ruststand van 0-2 leek nog overbrugbaar, gezien ook de mogelijkheden die wij zelf kregen. Na rust Teun weer bij ons en zij verder met 9 i.p.v. 10 spelers. Makkie toch zou je zeggen. Tegendeel bleek waar. Keer op keer liepen wij in het spreekwoordelijke mes, te veel man voor de bal, vervolgens (dom) balverlies en hup daar was weer een counter inclusief tegengoal. En voor je er erg in hebt kijk je tegen een 0-6 achterstand aan. De eer, ja die hebben we gelukkig nog weten te redden. Dynamic duo, Marco voorzet, Willem scorend met het hoofd gaf hier invulling aan. Bittere pil, maar gelukkig konden we de economie nog bespreken,… make my day, wat een zondag.

Oja, en dit is de curve van een doelpunt,

Blijven oefenen mannen, tot volgende week.

 

 

Doelpunten                      
Willem 7 Marco 2 Steve 1 Sander 1        
Baggio 5 Peter Ha. 2 Robbert 1 De rest 0        
Dennis K. 3 Patrick 1 Michel B. 1 Totaal 21