sv Erasmus VE2 – Laakkwartier VE1: 5-2

Voor een vriend.

We begonnen de wedstrijd met een minuut stilte ter nagedachtenis aan onze vriend Riccardo Koers. Riccardo was jarenlang voetballer bij VE2 en toen het voetballen echt niet meer ging bleef hij ons daarna trouw als fan en vaste bezoeker van de 3e helft. Altijd gezellig in de kleedkamer om daar met zijn oude maten een biertje te drinken en wat bij te kletsen. Broer Leo vroeg ons tijdens de wedstrijd nog, mannen wel winnen vandaag, doe het voor Riccardo. Wens of opdracht? Uiteraard was dat ons voornemen, feitelijk zoals iedere week.

Op zich een klus want dat zou dan de eerste overwinning van dit seizoen worden. Al snel bleek dat wij niets te vrezen hadden en er kansen lagen tegen deze tegenstander. Echter zij dachten hetzelfde en dat lieten zij ons ook even weten. “Dit team is nog slechter dan ODB, als we hiervan verliezen…”. Schouder ophalend dachten wij alleen maar, wat horen wij nu? Maar blijkbaar gaf ons dit onbewust een extra stimulans. Het tempo lag weliswaar niet heel hoog in deze wedstrijd en dat gaf ons dus de gelegenheid om de bal lekker rond te spelen. En bij iedereen kwam het besef dat het eigenlijk wel goed zat. Gelegenheidskeeper Peter Ho stond zijn mannetje en hield op zijn eigen wijze de ballen tegen. Baggio werd diep gestuurd en passeerde de keeper keurig netjes om de 1-0 binnen te tikken. Laakkwartier speelde tot aan de 16 meter de bal ook goed rond, maar beperkte zich vervolgens tot afstandsschoten, veelal ongevaarlijk, op die ene na waardoor het 1-1 werd. Een wel heel opzichtige duw met 2 handen in de rug van Willem ontging de scheidsrechter niet. Tegen alle voetbalwetten in nam Willem de terecht gegeven pingel zelf en zo gingen we met een voorsprong van 2-1 rusten.

De 2e helft begonnen we wederom vol goede moed. Een goede verdedigende actie van Hans, werd anders gelezen door de man van dienst, penalty tegen. Houdbaar dat wel, geraakt met de noppen dat ook, maar helaas toch 2-2. Tegenslag, nou niet echt want het goede gevoel en de vele kansen voor ons boden houvast voor het resterende gedeelte van de wedstrijd. Het “kwartje” viel vervolgens de goede kant op, namelijk die van ons. Nu een penalty voor VE2? Twijfel over het feit binnen of buiten de 16 meter, het oordeel… toch een vrije trap er buiten. Teleurstelling? Heel even maar. Een prima genomen vrije trap werd knap binnen gekopt door Peter Ha, en dus weer heel snel blijdschap. Volgende situatie, corner, geen corner, wel corner, korte corner, voorzet op Willem die met een verlengde nek de bal in de kruising kopte, nog meer blijdschap. Het slotstuk, weer een kort genomen corner, nu op Marco. Keurige voorzet met links over alles en iedereen heen direct onder de lat het doel in. Excuses van Marco, met enige zelfkennis, voor deze verprutste voorzet. Doelpunt uiteraard in dank aanvaard door het gehele team. Tijd gaat snel als het gezellig is en zo eindigde de partij in een 5-2 overwinning. Top gedaan mannen.

Aan de wens van Leo kon worden voldaan en de overwinning met 3 punten dragen we op aan Riccardo.

Afgelopen maandag namen we onder grote belangstelling definitief afscheid van Riccardo, met mooie woorden van Peter, recht uit het hart gesproken. Een waardig afscheid van een vriend.

Tot volgende week.

Doelpunten