sv Erasmus VE2 – HMSH VE3: 5-1

Met deze week:

  • de man of the match,
  • voetbal is een en al liefde,
  • wat een mooie vereniging hebben we toch,

Over de man of the match kunnen we kort zijn, dat is Angelo. Alleen bij de penalty was het de gok: ga ik naar links of naar rechts. Verder bleek hij een onneembare vesting. Die extra zekerheid achterin geef t een lekker gevoel om een wedstrijd te spelen en te winnen.

De wereld staat in brand: Climate change and Global warming. Maar nog altijd is daar de liefde voor het voetbal. We waren lief voor elkaar en lief voor de tegenstander, dit soort wedstrijden iedere week en wij worden samen 100 met dit team. Dit was het oordeel van VE2 en van HMSH. 

Het wekelijkse moment van de harde werkers en tegelijkertijd het moment van relativeren totdat we het zelf niet meer snappen. Naar mate de tijd verstrijkt wordt de mate van onzin vertellen groter. Dat is de wet van de communicerende (bier)vaten. Over hard werken gesproken. De harde werker van de week op de foto, jammer Tony maar de bedoelen die ander, de man met de prachtige tonsuur.

Feitelijk hoort het volgende niet in dit verslag thuis, edoch…

Moest nog even terug denken aan de ALV van 25 oktober 2021. Mijn korte samenvatting is dat er op de schouders van (te) weinig mensen hele grote prestaties zijn en worden geleverd. Wat een mooie inspanningen worden er gedaan zowel op het sportieve vlak als aan onze fantastisch accommodatie.

Een warm applaus voor met name het bestuur en alle vrijwilligers. En ja, sinds deze zomer is ons sportcomplex rookvrij. Als een van de leden van sv Erasmus moet ik mij hier niet mee bemoeien, of toch juist wel: ik verbaas mij over het rookgedrag van vele mede sporters, maar dat kan ook onwetendheid zijn. Sv Erasmus is een rookvrij complex en dat staat in schril contrast met kleedkamers die blauw staan van de rook. Wellicht kunnen we hier met zijn allen gehoor aan geven. Zo houden we ons aan afspraken, houden we het complex schoon en vrij van boetes. 

In het veld hadden we het idee dat we een flink tempo hadden en daarmee de wedstrijd naar ons toe trokken. Vanaf de zijlijn zagen onze analisten dat de werkelijkheid toch anders was. De tegenstander was nog trager en dan lijkt er een nieuwe realiteit tussen de oren te komen. Gelukkig voor ons werd de wedstrijd niet bestempeld als walking voetbal. Eerste helft sloten we af met een 1-0 voorsprong met een doelpunt van Baggio. De tweede helft was het snel 2-0 en 3-0. De winst was veilig gesteld en zaak om de wedstrijd rustig uit te spelen. Dat gebeurde en na 90 minuten stond de 5-1 op het scorebord. Raymond en Michel B 3x waren verantwoordelijk voor deze productie. 

Na afloop best wel enige paniek in de kleedkamer, Hoe moet het nu allemaal met de wintersport vakanties. Grote stress bij diverse VE2ers. 2G in Oostenrijk en nog meer van die geheimtaal. Mogen we wel of gaan we niet. Grote vraagstukken maar helaas nog zonder antwoord. Verder nog grote zorgen over zoekgeraakte voetbalschoenen. Inmiddels kan iedereen weer rustig gaan slapen. De schoenen van Kevin zijn weer terecht. 

Tot volgende week.

Raymond: 4, Michel B.: 4, Kevin: 2, Erwin: 1, Michel: 1, Wil: 1, Bora: 1, Baggio: 1, E.d.: 1.