sv Erasmus VE2 – DVC VE2: 2-2 16 april 2023

0-1, 1-1, rust 1-2, 2-2 is de statische weergave van deze wedstrijd, waarbij de doelpunten voor VE2 werden gemaakt door Bora en Dogan. Lekker gevoetbald maar er had meer ingezeten. Tja hoe leg je dat nu uit zonder iemand op zijn ziel te trappen. Deze fictieve persoon van Spaanse afkomst, met codenaam Roos is niet linkshandig niet rechtshandig maar gewoon onhandig. Dat geldt ook voor trouwens ook voor zijn benen. En dan maakt een kans voor open doel simpelweg niets uit, die gaat gewoon mis. Dit voorbeeld werd nog eens gekopieerd door een andere niet bij naam te noemen speler. Jammer maar zo winnen we geen wedstrijden, terwijl dat er wel in zat. Niet getreurd want de sfeer blijft prima en na afloop werd het pas echt gezellig. Cihat frituurde er op los en verwende ons met heerlijke Orok’s afgetopt met een vleugje waterpijp. Top geregeld en dank namens het team.
In gedachten bereiden we ons inmiddels voor om de komende te spelen interlands. Uit betrouwbare bron vernomen dat we afreizen naar Berlijn en Athene. Beide uitwedstrijden hebben we overigens nog nooit verloren dus dat geeft de burger moed. Na het stellen van enige verduidelijkingsvragen bleek dat het om een individuele reis van Kees met zijn meisje naar Berlijn te gaat. Trouwens over Kees gesproken die maakte het mooiste doelpunt van de dag achter het standbeen langs. Voor weinig mannen van 63 weggelegd, want die eindigen met zo’n actie in de regel op de spoedeisende hulp. Wat denk je dat er gebeurd, keurt die scheids hem af, want er werd gevlagd! In het interview na afloop kwam tekst en uitleg waar niemand iets van begreep. Wel hoorde we hem nog zeggen, als jullie net zoveel fouten maken als ik… en toen hoorde je hem denken dat was een verspreking. En ja omdat scheidsrechters nou eenmaal altijd gelijk en je ze tegen zichzelf in bescherming moet laten we het er hier bij.
Kevin worstelt nog met de keuze voor een wedstrijd met VE2 of een schoolreisje met 55 studenten naar Athene. Na enige uitleg is duidelijk geworden dat Kevin niet de student maar de docent is. ook nu weer zit hem in de (kleine) details. Uiteraard zijn wij niet te beroerd om Kevin te helpen bij zijn keuze en hebben wij alvast een paar typisch Griekse wijsheden op een rijtje gezet.
Μπορείς να μου πεις το δρόμο για τις πόρνες (mporeis nha mia peis to dromo gia these pornes), Πού μπορώ να αγοράσω μια σκάλα κουζίνας (pou mporo nha agoraso mia skala kouzinas), Όχι, δεν είμαι μαθητής αλλά δάσκαλος (oxi, den eimai mathitis allow daskalos),
Voor de vertaling maak je gewoon gebruik van google translate. Tot volgende week.
Bora 18, Cihat 8, Raymond 7, Dennis 3, Erwin 3, Bas2, Robert 2, Michel L, Baggio, Michel Br, Dogan.