sv Erasmus VE2 – Docos VE1: 1-8  

Totaal de kluts kwijt!!

Vroeg in de ochtend gaven een aantal veteranen het goeie voorbeeld aan de allerkleinste die het voetbal graag willen ontdekken. De een wil alleen partijtje, de ander heeft alleen interesse in die mooie ronde bal, gaat daar vervolgens op zitten, zo die is van mij en dat blijft zo. En de echte talenten luisteren al een beetje naar de oefenstof of doen alsof ze begrijpen wat de meester probeert uit te leggen. Daarbij viel op hoe fanatisme er uit ziet als je iets graag wil. Rennen en blijven proberen, vallen en opstaan dat soort dingen. Uiteraard hoort veters strikken ook tot de taak van dit trainersgilde. Hartstikke leuk om mee te maken.

En dan zegt het spreekwoord goed voorbeeld doet goed volgen. Tja het blijft een spreekwoord, theorie en praktijk blijken soms ver uit elkaar te liggen. De eerste 10 minuten, waren volgens zeggen, zeker de moeite waard van onze zijde. Niet vreemd dat daar een 1-0 voorsprong uit ontstond van de voet van Baggio. Die voorsprong had uitgebouwd moeten worden, wat gezien bovenvermelde uitslag niet is gelukt. Naar mijn bescheiden mening liepen er toch 2 ploegen op het veld die elkaar niet voor elkaar hoefden onder te doen. Het ging vervolgens helemaal mis, door slordig balverlies met het incasseren van counters waar doelpunten uit vielen. 1-3 de ruststand.

De aanwezige irritaties werden professioneel gemanaged. Ach mannen wat wilden we eigenlijk, met net aan 2 wissels en een dag waarop we niet konden brengen wat we eigenlijk wel kunnen. We hebben vandaag niet alleen van Docos maar vooral van onszelf verloren. Kort gezegd ontbrak het ons aan het hierboven omschreven fanatisme. Jammer maar…. de hoop ligt in de toekomst, ook voor veteranen. We gaan er van uit dat we binnenkort weer completer zijn en dan gaan de resultaten weer komen. Misschien zondag al in de laatste bekerwedstrijd die wij als oefenpotje onbevangen tegemoet treden.

De derde helft ging een stuk beter. Heb begrepen dat je als “onderwijzer”  beter “bovenwijzer” kan zijn.

Als je verstandkiezen zijn getrokken je niet gelijk wartaal hoeft uit te slaan. Verder gingen de verhalen terug in de tijd en bleek dat, als bepaalde spelers vroeger met een ander verkering hadden gekregen, ze nu familie van elkaar geweest zouden zijn. Wat kan het toch raar lopen in het leven.

Tot snel weer.

Doelpunten                      
Patrick 1                    
Baggio 1                    
De rest 0         Totaal 2