sv Erasmus VE2 – DHC VE1: 3-2

Ook deze week weer het avontuur van VE2 met:

een andere scheids,

de beste stuurlui staan aan wal,

de eerste overwinning is een feit.

 

Donderdagavond waren we al op de hoogte dat vaste scheids Martin de komende 2 weekenden het golfen boven het voetbal prefereert, dus gingen we de uitdaging aan om een minimaal gelijkwaardige scheids te vinden. Iemand die beschikbaar was, zeg maar “een alone from home type”. Kevin bedankt dat je deze belangrijke taak op je hebt genomen.

 

Het eerste verslag bleek aanleiding voor velen om de druk op de schrijver maar eens flink op te voeren. Tal van suggesties werden zijn kant op gedirigeerd, blijkbaar in de veronderstelling dat hij dat allemaal zou gaan onthouden. Het alom bekende verhaal van de beste stuurlui, je kent ze wel die mannen met hun eigen verhalen aan de kant. Maar toch bedankt, Ik doe er mijn voordeel mee.

 

Nog even terug komend op het bakje patat van Tony van vorige week, dat werd na afloop een schaal patat voor het team en daarmee was dat “probleem” ook weer opgelost.

 

Tegenstander DHC was gelijkwaardig aan VE2 en dat geconstateerd hebbende ontstond er een leuke partij voetbal. We moesten wel even op gang komen en keken al heel snel tegen een 0-1 achterstand aan. Terwijl DHC nog in de euforie van de voorsprong zat pakte VE2 de draad op en volgde er vlot lopende aanvallen waaruit 2x werd gescoord door Baggio. Nu zaten wij weer aan de goede kant van de score en was concentratie geboden. De behendige en snelle rechtsbuiten van DHC maakte het ons knap lastig, werd getackeld binnen de 16 meter, en ja de terechte penalty werd gegeven.

Leo trachtte de nemer van de penalty nog te beïnvloeden, maar deze liet zich niet van de wijs brengen. We gingen rusten met een 2-2 stand.

 

Verse krachten voor de 2e helft moesten de doorslag geven. De strijd op conditie bleek uiteindelijk in het voordeel van VE2 uit te pakken. De trainingsarbeid van de donderdag avonden gaf hierin natuurlijk de doorslag. Nadat Bora de 3-2 wist te scoren was het zaak om de overwinning veilig te gaan stellen. Vanuit mijn waarneming kwamen we op een aantal momenten fortuinlijk weg, en zou een 2e penalty voor DHC niet hebben misstaan. Aan de andere kant werd een treffer van VE2 helaas voor ons afgekeurd. Kortom de eerste overwinning van dit seizoen is een feit en dat werd natuurlijk nog even gevierd. Teun en Kees bedankt voor jullie steun deze week.

 

In de nabeschouwing was er bijzondere aandacht voor Stef, de man op de markt, die zoekende is.

Hoe pak je dat nou weer aan? Tinder misschien werd als suggestie aan de hand gedaan. Begaan met zijn lot gaf het team hem geestelijke bijstand en voor deze specifieke situatie werd er ter plaatse een nieuwe vintage app ontwikkelt:  druk op de button.

 

(Noot van de web-redacteur: zo geavaceerd is onze site nu ook weer niet….)

 

Tot volgende week.

 

Doelpunten                          
Bora 3                        
Baggio 3                        
                           
                Totaal 6