sv Erasmus VE 2 – Quick VE2: 4-3

Voetballen tegen 10 man, dat hebben we allemaal vast wel eens meegemaakt. Volgens voetballegende Johan Cruijff, is dat het moeilijkste dat er is. Je weet geen raad met de ruimtes; dat klinkt logisch en is o zo moeilijk, bijna niet uit te leggen, weet je wel.

 

En dat bleek al snel. Een behoorlijk overwicht voor VE2 met veel spelers op de helft van Quick. Een tempootje te laag, zo was de constatering van de wissels langs de zijlijn. Niet als beste stuurlui aan de wal, maar positief kritisch in de coaching. Tja maar als de ploeg dat niet kan oppakken dan kom je niet heel ver met een mooi veldoverwicht.

 

Te veel ruimte achterin bij balverlies. En dat zagen de analisten onder ons. Dat (onnodig) balverlies gaf de snelle spitsen van Quick mogelijkheden om het ons moeilijk te maken. En zo overkwam het VE2 dat de 0-1 moest worden geïncasseerd. En daar kon onze grote gele man in de goals ook weinig aan veranderen. Was dit tegen de verhouding in? Geen vraag om iets mee te kunnen want we moesten verder. De druk werd verder opgevoerd om de vijandelijke linie te bestoken. Uit een van deze mogelijkheden mocht ondergetekende de 1-1 binnen schuiven en het geloof in een goed resultaat was terug. Deze vreugde bleek van korte duur. Wederom het balverlies aan onze kant en de counters aan de andere kant werden meedogenloos afgemaakt. Ron mocht de gang naar het net voor rust nog 2x maken. Conclusie van de eerste helft op de vraag, hoe het zag er uit: knullig.

 

Nieuwe plannen in de rust, allemaal even in de spiegel gekeken en er vol tegenaan in de 2e helft.

Wij met verse krachten en zij nog steeds met dezelfde 10. Tja conditioneel trokken wij de strijd naar ons toe. Kans op kans werd gecreëerd. Het wachten was op de treffers. Steekpassje op Baggio gaf vrije doorgang richting doel van Quick. Uiterst zuiver plaatste Baggio de bal langs de goede kant van de paal, 2-3. Mooie aanval over rechts met een zuivere voorzet en daar stond onze scorende spits; Willem tekende voor de 3-3. Vol op de overwinning dan maar. Corner op de pantoffel van Peter Ha. en de bal verdween in de kruising. VE2 hield verder stand en sleepte de overwinning uit het vuur. Hiermee werd de uitnederlaag teniet gedaan en staan we stevig in de middenmoot.

 

De 3e helft hebben we genoten van het kratje van Dennis, onze inmiddels 43 jarige veteraan.

Had de Duif het effe lastig met het opzetten van bril ingesmeerd met tijgerbalsem, maar altijd nog beter dan met contactlenzen zeggen we dan maar. De grijze koppen worden tegenwoordig gewassen met zomerblond shampoo. Het resultaat blijft gewoon grijs, voor de naïevelingen onder ons, dat heet marketing. Toen werd er op de deur geklopt en riep zoonlief, papa over 3 kwartier staat de visite voor de deur. Oh heet dat zo tegenwoordig, als je vriendin langs komt? Max hield in de 2e helft de “0”, prima dus. Hans was snel klaar met douchen en ging zenuwachtig met een hartslag van 180 Feyenoord kijken. Waarschijnlijk is hij nu weer rustig.

Groet Michel.

 

Doelpunten                      
Willem 22 Peter Ho 6 Hans 2 E.D. 1        
Peter Ha 20 Ayoub 3 Steve 2            
Baggio 9 Ron 3 Max

 

1            
Bulent 8 Raymond 3 Michel B. 1            
Teun 7 Michel L. 2 Ergin 1