Sv Erasmus 2 (zat) wint terecht van Westlandia

Na het verlies van vorige week tegen koploper LYRA (2-5) raakte Erasmus niet alleen haar tweede plaats kwijt, het had deze week ook iets recht te zetten. Hiervoor was tegenstander Westlandia dan ook een ideale ploeg voor. Met drie punten uit zes wedstrijden bungelt Westlandia namelijk in de onderste regionen.

Maar een makkie wordt het natuurlijk nooit. Het hobbelige grasveld was duidelijk niet weggelegd voor de kuntgrasvoetballers van tegenwoordig. In het eerste deel van de wedstrijd lag het tempo dan ook een stuk lager dan normaal. Balletjes springen van de voet en tot de 25 minuut waren er voor beide ploegen ook geen echte grote kansen. Maar toen kwam Erasmus 2 los en Silvester Zalm kreeg de ultieme mogelijkheid om voor open doel de 0-1 op het scorebord te plaatsen, maar raakte de bal niet goed doordat deze erg opstootte en hij net een ‘teentje tekort kwam’…

Na de kans werd Erasmus 2 gevaarlijker en na een half uur spelen resulteerde dit ook in een doelpunt. Tot grote vreugde van onze vlagger Cor scoorde zijn zoon Delano van den Bosch de 1-0. Delano die overigens de beste man van de wedstrijd zou gaan worden: onvermoeibaar, sterk aan de bal en lekker fel in de duels!

Niet veel later was het een ‘Iniesta’-achtige pass van Jordy van Delft die Dennis Geurse lanceerde. Een op een maakt Dennis vrijwel nooit een fout, 0-2. Vanaf dat moment kon Erasmus de wedstrijd rustig gaan uit voetballen. Met gemiddeld 70% balbezit gedurende de hele wedstrijd was Erasmus 2 heer en meester.

Na rust kwam Erasmus drukte Erasmus ook door. Veelal voetballend op de helft van de tegenstander lukte het net niet om gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. De laatste pass viel elke keer net niet goed. Wellicht een keer van afstand proberen? Juist, Daniel Kooijenga had het begrepen. Een schot uit de tweede lijn spatte helaas uiteen op de lat. Hierdoor bleef het bij 0-2.

Door de overwinning staat Erasmus met 15 punten uit 7 wedstrijden weer op de tweede plaats. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen nummer vier Die Haghe.