Strijdlustig Erasmus(zo) haalt eerste punt binnen.

Afgelopen weken zat Erasmus in een wat mindere fase. De eerste competitiewedstrijden werden verloren waaronder ook een gestaakte wedstrijd. Dit betekend dus nog altijd puntloos.
Blijdorp kwam op bezoek. Blijdorp, wat hoger op de ranglijst, aldus een aardige kluif.
Erasmus trok zich niets van de uitslagen of rangschikking aan. Voor ons gold maar 1 ding. Het voetbal en beleving terugvinden waar wij zo goed in zijn.

Voor de wedstrijd een minuut stilte ter ere aan clubman en vriend Riccardo Koers. Namens de gehele selectie wensen wij familie en vrienden heel veel sterkte toe.

Direct na de aftrap was het Erasmus die domineerde. Al na de eerste minuut 2 doelpogingen van Aimane en Germaine, welke de keeper maar nipt uit het doel wist te houden.
Het was duidelijk en de toon was gezet.. Erasmus voetbalde vooruit, er werd vooruit verdedigd waardoor Blijdorp er niet aan te pas kwam.
Op elke positie waren wij Blijdorp te slim af..
Een gevaarlijke vrije trap op randje 16 genomen door Marnix. Echter werd de bal uit de kluts weggewerkt.
Eindelijk weer eens genieten, en dat beloond zich ook. Na dotten van kansen kreeg Erasmus een penalty, zeer terecht door een smerige overtreding op Bas in de 16.
De pingel werd benut door Marnix (1-0) en dus doet Erasmus goede zaken. Met een goed gevoel de rust in.

Na rust wilt Erasmus nog wel eens achteruit gaan lopen wat resulteerde in tegengoals. Daar waar wij de score niet uitbreiden, scoorde de tegenstanders wel.
Ditmaal was het ook Erasmus die het spel bepaalde in de 2e helft.
Met leuke combinaties werden er kansen opgezet, echter bleef de 2-0 uit.. In een tegenstoot kreeg een speler van Blijdorp de bal plots voor zijn voeten en schoot op goal.
Het schot zat er goed in waarbij Blijdorp in de 75e minuut de aansluitingstreffer maakte (1-1)
Erasmus wilde winnen en bleef zoeken naar een kans, echter bleef deze uit. Ondanks nog een rode kaart voor Blijdorp bleef de stand op 1-1.

Erasmus heeft haar eerste punt in competitieverband binnen. Een gelijkspel op papier, maar bij allen voelt dit als een overwinning!

Erasmus 3 nam het in de ochtend op tegen HMSH.
Voor beiden een lastige competitiestart. Een leuke en vermakelijk wedstrijd met veel kansen.
Lang niet werden deze allen benut. In de eerste minuten kon Erasmus al op 3-0 staan.. Toch kwam de openingstreffer er uiteindelijk (1-0) gemaakt door Firat.
Voor Firat ook een bijzonder moment. Een doelpunt opgedragen aan zijn pasgeboren zoontje.
Ook Erasmus 3 zocht naar een 2e doelpunt, want HMSH kwam er een aantal keer goed doorheen.
Na rust was het Jamal die zijn hete schoenen aanhad. Een aantal keer leek het even of Jamal op de brommer zat, zo vlug hij zich naar het doel knokte.
Jamal maakte maar liefst 3 doelpunten in de 2e helft, knap!
HMSH maakte een kwartier voor het einde nog de eretreffer.
Eindstand 4-1

Al met al een uitstekend weekend voor Erasmus.
Erasmus doet goede zaken. Laten we dit weer gaan uitbouwen en op naar de volgende punten!
Deze mooie dag mocht ook niet aan Damian Maat voorbij gaan. Onze eerste kersverse Pupil van de Week!! Meer hierover?.. het verslag volgt..

Komend weekend nieuwe kansen.
Erasmus 1 op bezoek bij HOV/DJSCR te Rotterdam, aanvang 14:00 uur.
Erasmus 3 gaat om 12:30 proberen de punten binnen te halen op Craeyenhout tegen HBS.