Sterk Erasmus(zo) onderuit tegen Slikkerveer

Waar het met de week frisser word, met een klein doorgebroken zonnetje was het weer volle bak in eigen huis.
Erasmus ontving een degradant uit de 2e klasse, Slikkerveer.
Een ploeg welke boven in de ranglijst meedraait, aldus betekende dit een pittige tegenstander.

Erasmus begon de wedstrijd goed tegen Slikkerveer. Eigenlijk werd hetgeen gedaan wat er verwacht werd.
In beweging blijven (tevens ook jezelf goed warm houden met dit ijsberen klimaat) en de bal lekker laten rondgaan op zoek naar mogelijkheden.
Erasmus kreeg deze mogelijkheden, echter bleven de doelpunten uit. In de loop van de eerste helft enkele slordigheden waarbij cruciaal balverlies. Een speler van Slikkerveer ving de bal uit het middenveld op en schoot van ver voorbij Roy. (0-1) Dit soort mogelijkheden krijgt Erasmus ook vaak en moeten ook afgestraft worden.
Kort voor rust gaf Erasmus nog een pingel weg via Almin. Deze werd benut en keek Erasmus tegen een 0-2 achterstand aan met de rust.

Koppies naar beneden? Teleurstelling? Geen sprake.
Onze eenheid toonde heel leuk voetbal en de spelers pepten elkaar op in de kleedkamer. Er waren zeker mogelijkheden, wetende dat Erasmus bijna altijd een verrassing in petto heeft na de rust.
Na rust werd er veelal op de helft van Slikkerveer gespeeld. Erasmus wilde koste wat kost voor een stunt zorgen.
Wederom veel kansen welke niet werden benut. Zelfs 1 op 1 schoten en ballen op de paal en kruising was de redding voor de tegenstander. Het zit ook niet mee.
Meer risico zorgt ook voor kansen bij een tegenstoot. Een speler van Slikkerveer kwam in vrije positie door een communicatie foutje en haalde uit. (0-3)
Kort voor het einde gaf Erasmus hoog druk en ging met man en macht naar voren. Dit zorgde ook nog voor een 0-4.

Erasmus heeft een erg vermakelijke wedstrijd gespeeld. Weliswaar een verlies maar totaal niet slecht gespeeld tegen Slikkerveer, welke uit de 2e klasse komt.
We mogen trots zijn. Wanneer de meervoudige kansen worden benut, zal deze wedstrijd zeker een ander beeld hebben gehad.
Ga zo door mannen!

Deze week was Arda Fidan onze pupil van de week. Bedankt Arda, we hebben van je genoten!!

Erasmus 3 speelde zondagochtend tegen Den Hoorn.
Ook dit was een erg vermakelijke partij met aan beide kanten leuk en sportief voetbal.
Via Firat met een mooie lob was de doelman van Den Hoorn kansloos en stond Erasmus binnen 10 minuten op een 1-0 voorsprong.
Ook bij Erasmus 3 werden mooi uitgespeelde kansen niet benut. Je kent het wel…
Daar waar niet word gescoord, word het aan de overkant wel gedaan. De stand veranderde in 1-1
Erasmus verloor de partij met 2-3, waarbij Firat nog 1 keer het net vond.
Al met al.. een zeer sportieve en leuke wedstrijd!

Aanstaande Zondag reist Erasmus 1 af naar Lopik en gaat het opnemen tegen Cabauw 1.
Erasmus 3 is deze week vrijaf.