SEP VE1 – sv Erasmus VE2: 6-3 

Deze week naar het gelijknamige sprookje:

“de nieuwe kleren van de keizer”, “ de voetbalschoenen van onze hoofdtrainer”.

2 gelijkwaardige teams tegenover elkaar in de strijd om zich in de top 4 van de ranglijst te handhaven. Deze week op kunstgras en zomerse temperaturen. Als wissel had ik mooi zicht op het spel van beide teams. Zo objectief mogelijk als ik hierbij kan zijn, constateerde ik dat onze jongens van VE2 er heerlijk op los voetbalde. De bal ging bijna moeiteloos door de ploeg, en vele aanvalspogingen werden ondernomen. Het scoren ging deze week ook prima. Met de 1-0 door Engin, werd het harde werken beloond. Ook SEP zette hier wel het een en ander tegen over. Een corner die flink afzwaaide, begreep ik uit de tekst van nemer, kwam toch nog bij een medespelers die, dat moet gezegd, de bal strak in de kruising schoot. Na deze 1-1, beloonde we ons met goed combinatiespel en namen we de brutale voorsprong van 3-1. In beide situaties was Peter Ha. de afmaker. Knap hoor op 2 verschillende voetbalschoenen.

      
Dat bleek achteraf het moment waarop we hadden moeten doordrukken en de voorsprong nog verder hadden moeten vergroten. Want SEP wist namelijk ook nog een doelpunt te maken waardoor de rust met een 3-2 voorsprong werd ingegaan.
Strategische wissels om het team goed in takt te houden voor het 2e bedrijf. Vol goed moed werd aan de 2e helft begonnen. Aanvankelijk ook weer een iets beter VE2, maar zonder doelpunten. Ongelukkig kwam de 3-3 tot stand, met een eigen doelpunt, die tellen wel maar dan voor de tegenstander. Daarna een aantal keurige aanvallen uit het boekje van SEP en die wisten blijkbaar wel hoe je die moest afronden. Nu snap ik eigenlijk nog steeds niet hoe we hebben kunnen verliezen. Echter cijfers liegen niet en aan het eind hadden zij er 6 en wij maar 3. Samengevat zijn we dus uit de top 4 gelazerd en staan we op plaats 7. Het positieve hieraan is dat we dus weer naar boven kunnen kijken.

Vanuit de kleedkamer viel nog het volgende te melden.
Renato blijkt een unieke relatie te hebben. Zijn vrouw is namelijk ieder jaar op zondag jarig.
Max heeft verkering met zijn buurvrouw. Hij heeft hiervoor wel de halve flat met overige buurvrouwen moeten teleurstellen, maar dat terzijde. Of zij ook altijd op zondag jarig is vertelt het verhaal nog niet. Maar dan blijft er nog iets over voor de toekomst.

 

Tot over 2 weken,

groet Michel.

 

Doelpunten
Peter Ha 4 Willem D 2 Hans 1
Engin 4 Max 1 Ron 1
Umut 3 Marco V 1 De rest 0
Ergin 2 Baggio 1 Totaal 20