s.v. Erasmus Vet. 2 – Celeritas Vet. 1: 3-3

Zondag 23 september, eindelijk …….. het is zover, de opening van het seizoen 2018-2019. Altijd beladen zo’n eerste wedstrijd van een nieuw seizoen.  Vol verwachting en vragen, zoek je je weg weer naar het Erasmuscomplex. Een beetje onwennig. “Wie zijn er overgebleven en in wat voor staat zullen ze verkeren ”.  “Zou die en die ook nog spelen”.  Zomaar wat vragen die in je opkomen. De grootste vraag voor mij was:  is “Hij” er nog?

En yes, hij zit weer in zijn hoekje. Gelukkig dan zit het weer snor dit jaar, dacht ik.

Hij  is “back in town” en hij was er helemaal klaar voor (of mee, dat ben ik even kwijt)  Backenbauer en Backham waren zijn grote voorbeelden en nu werd hij zelf back. Een droom kwam uit.  Glimmend van trots liet onze eigen “Terminator” weten “ I’ ll be back”. Niets kon hem op andere gedachtes brengen. Als ware het, een missie van hogere hand die hij nog moest volbrengen.

Ayoub ,onze nieuwe chef Tactiek, probeerde nog met “to back or not to back” maar de toon was al gezet.

En hij had gelijk. De grote “back” was opgestaan De eerste helft was smetteloos verlopen. Steve die ook aan de rechterkant stond , voelde zich door hem in de rug gesteund  en had de keeper van Celeritas  1 x weten te passeren. 1-0 tussenstand. In de rust hebben we nog gevraagd of hij er nog een kwartiertje aan wilde plakken maar met een voldane glimlach verdween hij onder de douche.  ” Oh baby, come back” zong Ayoub  maar onvermurwbaar spoelde hij het gras uit de robuuste snor. Hier moesten we het mee doen. Hij had zich opgeofferd. We zijn hem dan ook dankbaar voor het geven van het goede voorbeeld. Voortaan kan niemand meer mekkeren over een plek waar hij graag wil staan. Ayoub rules……

Bleven er nog 45 minuten over. Aan Max de taak om in zijn voetsporen te treden. In het begin van de tweede helft scoorde Rob de 2-0, dat ging de goede kant op, maar Celeritas gaf zich niet gewonnen en vocht zich terug. Ze liepen uit naar 2-3. In de laatste minuten kwamen we weer op gelijke hoogte want Marco maakte de 3-3.

Een lekkere wedstrijd met een goede scheids en  gelijkwaardige tegenstander. Hopelijk volgen er meer.

Senior

Doelpunten