Quick VE2 – sv Erasmus VE2: 3-3

De enige tegenstander die om 14.00 uur zijn thuiswedstrijden speelt, Quick .

Donkere najaar luchten en voorspelde regenbuien hingen boven onze doorleefde koppen. Zeven van ons mochten niet eens meer zo laat buiten spelen, het werd al bijna donker.

Quick is niet zomaar een doorsnee tegenstander in onze poule, neen, wij hebben altijd wel wat met Quick. Gelukkig is dit “wat” altijd positief. Quick staat garant voor inzet, weinig gedoe, lekker voetbal en veel goals. Zo ook deze wedstrijd. Het eerste kwartier was voor ons. Willem had zoveel vertrouwen in een goede afloop dat hij alleen de echte uitdaging voor het goal aanging en die kwam dan ook en het stond 0-1 . “Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan” , bromde hij . Quick kwam met de twee snelle buitenspelers een aantal malen gevaarlijk door maar zowel keeper als beide backs hadden de zaken goed op orde. Na een half uur, tweemaal suffig balverlies en twee geblesseerde middenvelders verder, stond Quick  weer voor. De tweede helft was een ware conditieslag. Quick miste een penalty ( verkeerde been, geen hoek en een save van de keeper), Erasmus miste een penalty (goede been, verkeerde hoek en een save van de keeper) Door een dwarrelbal en een bijna “zeef” van de keeper zelfs 3-1 achter, maar de wil om te winnen bleef overeind. Door de fabuleuze reddingen van de keeper van Quick  liet Willem zich zo prikkelen dat hij de grote uitdaging aanging. Op de voor hem zo karakteristieke wijze, ragde hij de bal 2x in het goal.

“Een mooie match” zei een Quicker bij het verlaten van het veld en hij had helemaal gelijk.         “Man of the match” was de rechtsback van Quick. Hij verliet geheel vrijwillig het veld na het maken van een overtreding die niet op dit niveau thuis hoort. Geen wissel en gezien de stand had Quick hem hard nodig. Hij hoefde ook niet van de scheids of van ons maar ik vermoed uit een soort van gevoel van sportiviteit, deed hij het toch. Volgende week tegen Semper die kennen we ook van voorgaande jaren. Ben benieuwd.

Senior

Doelpunten