Oefenvoetbal DVC-Erasmus (zo) 2-3

Op dinsdagavond 20:00 heeft de zondagselectie van Erasmus haar 4e wedstrijd afgewerkt in de voorbereiding naar de competitie toe.
Met een aardig hoge supporter-aantal van zowel Erasmus als DVC kon de wedstrijd van start.
De wedstrijd begon slordig van beide kanten. Zowel de simpelste dingen lukten niet. Een bal goed inspelen, een bal laag houden op korte afstand, rust aan de bal, het tempo willen bepalen.
Door kleine slordigheden zag DVC kans groot om de aanvallen om te willen zetten in doelpunten.
Toch was het Erasmus die aan het langste eind trok met de 0-1. Door goed afjagen en niet opgeven van Edis, kon Murat de bal het doel intikken.
Kort voor rust kwam DVC langszij (1-1) ,welke ongelukkig van richting werd veranderd uit een vrije trap.

In de 2e helft werd er iets beter gevoetbald en werden met vlagen leuke dingen gezien.
Murat zag zijn kans schoon om de bal van ruim 25 meter op sublieme wijze over de keeper heen te schieten (1-2)
Enige tijd na de 1-2 kwamen de slordigheden weer aan bod. Wederom geeft Erasmus een penalty cadeau (2-2). Dit soort fouten zijn fataal en moeten er ook uit.

Maar.. Erasmus zou Erasmus niet zijn, door in de laatste minuten toe te slaan. Uit een vrije trap van Robin wist Germaine de bal fraai in te schieten (Ook eens in het goede doel)

Al met al een moeizame overwinning. Laten we de slordigheden met een positief streven oppakken en zo verder werken aan een topseizoen.

Zondag staat voor het 2e selectie-elftal al de 1e bekerwedstrijd op het programma.
11:00 is VELO onze gastheer.