ODB VE2 – SV Erasmus VE2: 6-3

Zo zit er een man in het vliegtuig en naast hem zit een andere man met een papegaai. De man roept de stewardess en vraagt haar om een glas whisky. De stewardess loopt door alsof ze niets heeft gehoord. Roept de papegaai haar na, hé hoer, whisky. De stewardess komt terug en brengt een glas whisky. Nou denkt die man, wat krijgen we nou. Hij roept de stewardess en vraagt nogmaals om een glas whisky. De stewardess loopt door alsof ze niets heeft gehoord. Roept de papegaai haar na, hé hoer, whisky. De stewardess komt wederom terug en brengt een glas whisky. Nou denkt die man, wat krijgen we nou. Hij roept de stewardess met luide stem, hé hoer, whisky. De piloot in de cockpit die alles had aangehoord, was er helemaal klaar mee en nam het op voor de iets te klantvriendelijke stewardess. Hij gooide zowel de man als de papegaai op 10 km hoogte pardoes het vliegtuig uit. De man stort met noodgang richting aarde, en dan komt die papegaai naast hem vliegen. Zegt die papegaai tegen die man, “jij hebt wel een hele grote mond, voor iemand die niet kan vliegen”.

Ik dwaalde alvast af naar de 3e helft, om aan te geven dat de stemming er goed in zat na de nederlaag.

Uiteraard baalde wij hier van. We mochten deze week helaas geen aanspraak maken op een overwinning hoe graag we dat willen verkondigen. Met 12 man werd aan dit avontuur begonnen om 10 uur op een behoorlijk glad veld. Er was besloten dat het door ging en daar gaven ook wij gehoor aan.

Wij niet minder dan zij en zij niet minder dan wij. Zij wel doelpunten in helft 1 en wij niet. 2-0 achter door persoonlijke fouten. Ja dat is voetbal. Veel doelpunten vallen uit fouten. Goede scheids trouwens, die voelde de wedstrijd prima aan. Dat was ook oké. Na de rust dan maar. Ja hoor, die prima leidende scheids gaf ook een penalty. Volledig terecht overigens, gezien de open knieën van Willem op dat kunstgras. Beloning door het doelpunt van Peter Ho. Zijn 6e in zijn carrière zij die na afloop zelf. En alle 6 raak. Peet, enige trots is op zijn plaats. Wel jammer dat 1 minuut later ODB de 3-1 maakte en vervolgens de 4-1 en 5-1. Tjee wat kunnen die jongens goed counteren, dat was hun kwaliteit. Het moet gezegd dat de 2e helft grotendeels op hun helft werd gespeeld. Je koopt  er alleen weinig voor als je zelf niet scoort. Nou ja de 5-2 gemaakt door Baggio was dan wel weer heel mooi, met links afgemaakt. Nog even de 6-2 incasseren om vervolgens via een prachtige aanval over rechts de voorzet van Baggio door Willem in het net te zien verdwijnen. 6-3 eindstand.

Achteraf in de kleedkamer zat het dus wel goed. Naast tal van moppen is uitgebreid stilgestaan bij het kiesrecht voor vrouwen. Dat laten we inhoudelijk maar achterwege, hoewel heel VE2 nu wel weet waar en wanneer het in Nederland fout is gegaan. U kunt uw persoonlijk consult hiervoor aanvragen bij een van de spelers die u hier graag meer over vertellen.

Groet,

Michel

 

Doelpunten                          
Peter Ha 14 Baggio 5 Bulent 3 Michel L. 1 Michel B. 1        
Willem 14 Peter Ho 4 Ron 3 Steve 1            
Teun 4 Ayoub 3 Raymond 2 Max

 

1