Mindere start competitie voor Erasmus (zo) 3-5 Haastrecht

Vandaag na lang wachten, was het eindelijk zover.. de aftrap van de eerste competitieduels.
Erasmus nam het in eigen huis op tegen het vooralsnog onbekende Haastrecht.

Een wat sombere dag.. veel regen.. enkelingen met opstartproblemen…. een warming-up waarbij de beleving er niet aan te pas kwam.
Dit was allemaal terug te zien in de eerste helft, waarbij alles ontbrak aan het Erasmus waar we de afgelopen weken zo van hebben genoten.
Te slordig en te snel willen handelen, geen passie en strijd, welke Haastrecht vanaf minuut één wel had. Hierdoor was het Haastrecht dat de kansen creëerde.
De wedstrijd leek op een ruststand van 0-0 aan te gaan komen, echter was het Haastrecht die binnen 10 minuten een aantal keer simpel mocht aanzetten. Zo keek Erasmus met rust tegen een achterstand van wel 0-3 aan.

Een goed moment om jezelf even aan te kijken en elkaar op te peppen. Dit is namelijk niet de Erasmus die we de afgelopen weken hebben gezien.
De tweede helft kwam Erasmus uit haar schulp en toonde veerkracht. Al snel was het Murat die de aansluitingstreffer kon maken (1-3).
Binnen een minuut na het doelpunt, lag de bal er aan de andere kant ook weer in. (1-4)

Erasmus liet zich niet van de wijs brengen en bleef knokken. Zo werden Bas en Murat nogmaals in stelling gebracht om de bal het doel in te werken.
Het werd hierdoor 3-4 en zag Erasmus de kansen groter en groter worden.

Haastrecht gaf zich niet zomaar gewonnen en scoorde nog eenmaal, (3-5) welke tevens ook de eindstand.

Het 2e selectie-elftal (Erasmus 3 zo.) speelde om 10:00 uur thuis tegen TAC’90
Ook hier begon de wedstrijd ondanks een 1-0 voorsprong via Edis, erg onder het niveau.
Door de tegenstander ruimte te geven en onoplettendheid kon TAC’90 de bal wel 4 keer heel makkelijk uit vrije positie afronden.

De ruststand.. 1-4

Na rust was het Erasmus die het spel speelde en zich niet van de wijs liet brengen door de tegenstander.
Er werd bij vlagen leuk spel vertoond van de thuisploeg. Ook werden er kansen gecreëerd en omgezet in doelpunten.
Furkan en Firat maakten de 2-4 en 3-4.
Met nog voldoende tijd op de klok keerde de wilskracht terug bij Erasmus. Met nog een doelpunt van Furkan (4-4) heeft Erasmus zich goed herpakt na rust.

In het laatste kwartier werden er niet veel kansen meer gecreëerd en bleef het bij een 4-4 stand.

Erasmus heeft na een goede reeks gewonnen wedstrijden uit de voorbereiding en beker zich hier erg tekort gedaan.
Dit hadden zeker geen verloren en gelijke wedstrijden hoeven te zijn.
Komende weekeinde staan we er weer en domineren wij vanaf minuut 1 in plaats vanaf minuut 46.

Aanstaande Dinsdagavond speelt Erasmus een oefenwedstrijd UIT tegen sv Oosterheem om 20:00 uur.