Leven als een ADO-PROF

Woensdagmiddag was een bijzondere middag voor de spelers van de onderbouw.

Vanuit ADO kwamen 2 trainers een training verzorgen zoals echte profs dat doen.

Op de eerste vraag van de ADO trainer; “wat is belangrijk voor een prof naast goed kunnen voetballen?” Mooie antwoorden, respect, hard trainen, maar ook veel geld verdienen…. Waar de trainer naast zocht was goed en gezond eten. Dit was en is de rode draad van de 3 trainingen die door ADO verzorgt worden op de woensdagmiddagen. Het motto, LEVEN ALS EEN PROF. Een mooi initiatief van ADO om wat terug te doen voor de maatschappij en het amateurvoetbal.

De start was de warming up.

4 lijnen en goed luisteren naar de trainer naar welke lijn er gelopen moet worden.

Hard werken onder de brandende zon!

Gelukkig was er tussendoor tijd om limonade te drinken.

Onderdeel 2

Het afleggen van een parcour en afwerken op de kleine doeltjes.

Als extra element, een rood en groen doel. Door de trainer werd eten en drinken opgenoemd en de kinderen moesten scoren in het juiste doel, rood voor ongezond en groen voor gezond.

Bruin brood, broccoli, halfvolle en en volle yoghurt, cornflakes. Soms nog lastig of het nu gezond of ongezond is…….

Uiteraard werd nog afgesloten met partijspelletjes, 1 vs 1, 2 vs 2 tm 5 vs 5. Fanatieke duels werden uitgevochten, want wellicht zag de ADO trainer wel een nieuwe prof…..

Na de nabespreking kreeg de trainer het voor elkaar om het hele veld door de kinderen binnen 2 minuten leeg te krijgen, alle ballen in de zakken. Niet alleen voor de kinderen was het een leerzame dag……

De komende 2 woensdagen worden de trainingen ook verzorgt door de ADO trainers. We kijken er nu al naar uit!

Morgen, zaterdag is de Nationale Voetbaldag. Kinderen t/m 10 jaar zijn welkom van 9.30 uur tot 11.00 uur, ouderen jeugd start om 11.00 uur.

Voor de ouderen, is er Walking voetbal, zij starten om 13.00 uur.

Vanaf 16.00 uur spelen de JO19 en de senioren een toernooi.

Deze dag is voor leden alsook voor niet leden. Iedereen is dus welkom!