Lakwa Vet 1 – sv Erasmus Vet 2:  2-3    

Zondag, een rustdag, tijd voor bezinning en gezamenlijkheid en zie ………..een wonder geschiedde. Bij deze een poging het onverklaarbare te verklaren.

Nu zijn Godswegen ondoorgrondelijk (de veteraan der veteranen) maar deze zondagochtend had onze rechtsback het al zien aankomen. Voorzienigheid, noemde hij dit. Mattheus met rugnummer 26 zou het team op een hoger plan brengen, luidde zijn voorspelling. Mocht dit niet werken dan had hij ook nog Marcus (6:9) , Lucas en Johannes op de reservebank. Vorige week tegen Quick bleek al dat de geest nog gewillig is maar ons vlees wordt steeds zwakker (Mat. 26:41) en toen was een gelijkspel het hoogst haalbare. Vandaag zou het anders gaan dat wist hij gewoon. Het was voorbeschikt.

Helaas is Lakwa wat minder ”bijbelvast” dan we gehoopt hadden en met een diagonaal schot maakte ze de 1-0. Een toepasselijk mea culpa van de rechtsback volgde maar we verdenken hem van opzet want daarna trok hij zelf met een vlammend schot, de stand weer recht. ”In tegenspoed geduldig, in voorspoed dankbaar” prevelde hij.  Erasmus kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Baggio scoorde op de, voor hem, bekende wijze en onze keeper had zijn jaarlijkse “van Vianen” momentje ( Klork. 19:82) We gingen de rust in met 2-2.

Kleedkamervragen: Wie wil eruit?  Ai, dat wordt lastig.  Oké ! , wie kan er nog wel lopen? Goed ….. en  uh wie zonder rollator? Prima ! , komen we toch op 11 man.

De tweede helft liep op rolletjes. Achterin zat de boel goed dicht, het middenveld vulde keurig de gaten en de voorhoede had de druk er goed op. Willem, kreunend en steunend haalde zijn wekelijkse beloning op ( Mat. 25:11) en zette weer een streepje op de lijst. 2-3 overwinning !!  Met Matheus voorop en luid zingend “U zijt de Glorie” verlieten we het veld. WvR, onze Heiland, bedankt voor de inspiratie, uw naam worde geheiligd en …. . In de kleedkamer liep Gods water over Gods akkers, dit gold  zowel voor het bier als de douches. Het was een gezegende dag.

De wederopstanding is daar en dan moet het nog Pasen worden. Volgende week geen voetbal maar een weekend om aan je huwelijk te werken of soortgelijke contacten te onderhouden. Topsport kan zo egoïstisch zijn.

 

Senior

 

Doelpunten
Willem 14 Marco 3 Michel B. 1 Peter Ho 1
Baggio 7 Hans 2 Steve 1 Wim R. 1
Peter Ha. 5 Patrick 1 Sander 1
Dennis K. 3 Robbert 1 De rest 0 Totaal 41