Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking

Ieder seizoen doen bijna 600.000 KNVB-jeugdspelers mee aan de KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooien en de KNVB Zwaluwen Jeugd Reeksen. Mede dankzij hun deelname maakt de Zwaluwen Jeugd Actie voetbal voor iedereen mogelijk.
De deelnemende voetbalteams doneren immers via de KNVB jaarlijks een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Dat gebeurt al meer dan 60 jaar.
Met dat geld kunnen sportcomplexen rolstoeltoegankelijk worden gemaakt, kunnen samenwerkingsverbanden tussen voetbalverenigingen en het speciaal onderwijs tot stand komen en kunnen bijvoorbeeld het G-voetbal of andere vormen van voetbal gefaciliteerd worden. Het doel is dus jongeren met een beperking kennis te laten maken met allerlei vormen van voetbal.
Niet onvermeld mag blijven dat een ander belangrijk deel van de opbrengst van Zwaluwen Jeugd Actie jaarlijks wordt gedoneerd aan het Prinses Beatrix Spierfonds en aan Spieren voor Spieren. Dit voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en de behandeling van spierziekten bij jongeren.
De komende weken voetbalt onze jeugd dus voor jongeren met een beperking. Het leek ons goed het belang van deze actie onder ieders aandacht te brengen.