Het Erasmus darts-toernooi 2020 zit er alweer op

Zaterdagavond 19.30 uur werd er gestart met het jaarlijkse dart-toernooi bij Erasmus.

Zowel bij de heren (65 deelnemers) en de dames (10 deelnemers) was de opkomst goed te noemen.

Tijdens de poule wedstrijden werd al snel duidelijk dat het niveau van veel darters bijzonder hoog was. En bij sommige was dit iets minder…….

Na de poulewedstrijden bij de mannen werd het tijd voor de knock-out fase. Door een technisch probleem werd het ouderwetse pen en papier bij de hand genomen. Met een kleine vertraging konden de overgebleven 32 spelers uitmaken wie de beste was. Uiteindelijk werd het een finale tussen Menno en Tommy, laatstgenoemde heroverde de beker die hij vorig jaar aan Herman moest laten.

Bij de vrouwen waren er 2 poules. Na het afwerken van de poules werden er nieuwe poules gemaakt, een winnaars- en een verliezerspoule. De twee hoogst geëindigde in de winnaarspoule mochten in de finale uitmaken wie de kampioen van 2020 zou gaan worden.

Uiteindelijk wat het Frieda die de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen.

Rond 01.00 waren alle pijlen weer netjes opgeborgen in de hoesjes en werd er nog even na- en bijgepraat.

Wederom een geslaagd toernooi! Dank gaat dan ook weer uit naar de organisatie en alle vrijwilligers die hebben bijgedragen. Denk dan bijvoorbeeld aan de club vrijwilligers die op maandagochtend alle dartbanen hebben opgeruimd en aan Nico Hartgring en Jeroen de Zoete SR die op zondagmorgen bardienst hadden en de kantine weer toonbaar hebben gemaakt.

Tot volgend jaar!