Hekelingen VE1 – sv Erasmus VE2: 2-4  

Niets te verliezen, veel te winnen.

Na 2 bekernederlagen schakelde we over naar bovenstaand motto. Deze week met dank aan Dennis en Michel van VE1 die ons in staat stelde om compleet te kunnen aantreden. Dat aantreden deden we op een groot complex op veld 5. VE2 liet snel zien dat zij het vandaag slim wilde aanpakken en liet de bal lekker rond gaan. Het opbouwende voetbal leidde al snel tot kansen en in minuut 7 werd met een schot op de paal aangegeven dat het ons ernst was om een goed resultaat te behalen. De druk werd verder opgevoerd met een kopbal net over en een bal die van de lijn werd gehaald. Het duurde tot minuut 28 voordat Dennis de 0-1 maakte. Op minuut 28 volgt minuut 29 en toen stond het weer 1-1. Een voor ons bekend fenomeen het Bolletje, wat geen verdere toelichting behoeft. Op minuut 29 volgt minuut 30 en toen stond het al weer 1-2 na een prachtige aanval tussen Michel en Dennis die scoorde. Vlak voor rust, in minuut 42 om precies te zijn, maakte Michel de 1-3. Het had zelfs nog 1-4 kunnen worden maar dat lukte dan weer net niet.

 

Na de thee startte VE2 wederom prima. Een mooie aanval leek bekroond te worden maar de bal belande tegen de lat. Met een doelpunt op dat moment hadden we het ons een stuk makkelijker gemaakt. Ondanks een tegendoelpunt, de 2-3 kwam VE2 niet echt meer in gevaar. Dit mede dankzij prima keeperswerk van Dennis. De kansen voor ons bleven onbenut. Tot het moment dat uitblinker Hans zich tussen 2 man goed wegdraaiende en de crosspass op Peter gaf. Zijn prima voorzet werd door Dennis keurig binnen geschoten. De royal hattrick was een feit, een maal met het hoofd, een maal met het linker- en een maal met het rechterbeen. Daarnaast trof Dennis lat en paal. Best een aardig spelertje die jongen van VE1, die gun je toch zo’n mooi podium. Samengevat een groot compliment aan het team van VE2 dat met goed spel de kar weer op de rails heeft gezet. Een bijzonder sportieve wedstrijd tegen een leuke tegenstander, dat zou je iedere week wensen.

De wijsheid uit de 3e helft. We speelde veel over links, terwijl op rechts de ruimte lag. We moeten het spel dus verplaatsen naar rechts want dan komt er ruimte op links??? Maar daar waren we toch net al aan het spelen!! Wat hebben we dan op rechts te zoeken. Blij dat ik geen trainer ben, ingewikkeld allemaal. Lijkt wel een poreuze cirkel.

Tot snel weer.

Doelpunten                      
Dennis K. 3 Michel B. 1                
Patrick 1         De rest 0        
Baggio 1         Totaal 6