HDV VE1 – sv Erasmus VE2: 3-3

Een partijtje voetbal zonder scheidsrechter. Hierbij kwam direct de vraag op tafel, kan dit wel in competitieverband, waarbij beide teams willen winnen. Het bewijs werd vandaag geleverd. Vanwege familieomstandigheden moest de scheids van dienst verstek laten gaan. Om 10.15 uur hadden we de oplossing gevonden, voetballen zonder scheidsrechter. Hiermee kregen de grensrechters ook vrijaf en kwam het op de discipline van de spelers aan. Conclusie 1 hiervan is dat Herman foutloos heeft gevlagd.

De discipline van de mannen op het veld was prima. Houdt Dapper Vol (HDV) met 10 man gemiddeld wat jonger en wij met 11 man gemiddeld dus wat ouder. Buitenspel, geaccepteerd, corner, geaccepteerd, uitbal, geaccepteerd, penalty geaccepteerd. Wat een harmonie. Eerst de 1-0 voor HDV, gevolgd door de 1-1 van Peter Ha. uit een pass van Teun. Daarna de kans op de voorsprong, penalty voor ons, maar helaas niet benut. Was dit ook sportiviteit? Ehhhh nee, verkeerde hoek gekozen. Vervolgens scoorde HDV de 2-1. Onze beurt? Jazeker, combinatie tussen Bulent en Baggio werd door de laatste fraai afgerond. Wanneer zou het nou eens rust zijn? De supporter in de dugout van HDV hield dit voor ons in de gaten, zo was de afspraak. De beste man had inmiddels zijn eigen invulling gegeven aan de clubnaam Houdt Dapper Vol. Tegenwoordige tijd en verleden tijd werden door hem even door elkaar gehaald  Gezien het slechte weer hield hij dit niet meer dapper vol en keken wij tegen een lege dugout aan. Onze supporters hielden gelukkig, met hun Zwitsers precisie klokje, de tijd in de gaten en zo kregen wij het sein om aan de thee te gaan. Gedisciplineerd vertrokken beide teams naar de kleedkamer voor een bakkie.

Het 2e bedrijf verliep wederom in goede harmonie. De blakende vorm van Angelo werd met regelmaat op de proef gesteld en hij hield ons met een aantal prachtige reddingen op de been. Op een snoeihard afstandsschot via de binnenkant paal moest hij het antwoord schuldig blijven en zo kwamen wij met 3-2 achter. Overigens hadden Manuel Neuer of Jasper Cillessen hier eveneens het antwoord op schuldig gebleven. Soms kan je alleen maar applaudisseren voor een mooi doelpunt ook al is dit van de tegenstander. Dat konden wij even later trouwens ook voor een prachtige aanval over rechts. Strakke voorzet van Peter Ho. en daar was Willem keurig op tijd om bal binnen te glijden voor de 3-3. De vermoeidheid kreeg de overhand en wij beperkte ons inmiddels tot het opvangen van de tegenstander en tegenhouden van de bal, dat aardig lukte. De tijdwaarnemers aan de zijlijn hielden ons keurig op de hoogte hoe lang wij dit nog moesten volhouden. En we hielden het vol tot het laatste fluitsignaal, dat in dit geval symbolisch gelezen dient te worden. Tevreden zochten beide teams, handenschuddend de kleedkamers weer op.

Conclusie 2 is, het bestaat nog een gezellig potje voetbal. Veteranen onder elkaar die snappen dat de zondagse sportiviteit bovenaan staat en elkaar de ruimte gunde om hieraan invulling te geven.

Tijdens het biertje na afloop zijn we er achter gekomen dat als je € 1,- krijgt voor iedere foute pass die je geeft, je inmiddels een rijk man bent. Gezien het aantal verhuisbewegingen behoeft deze stelling geen verdere uitleg.

Tot de volgende wedstrijd.

Doelpunten
Willem 8 Peter Ha. 3 Steve 1 Sander 1