Haagse Hout VE1 – sv Erasmus VE2: 6-1

We melden ons weer voor een nieuw seizoen met spannende verhalen over de mannen van Veteranen 2.

Eindeloze vakantieverhalen, tegeltjeswijsheden in de voetbalapp en revalidatieprocessen van spelers liggen achter ons. De zin in het voetbal is er nog steeds en we zijn er helemaal klaar voor. Traditiegetrouw start VE2 met het veteranentoernooi bij vv Schipluiden. Daarover kunnen we zeggen dat het vooral gezellig was, maar qua voetbal waren de eerste resultaten niet onverdienstelijk, zij het dat het tempo aan de norm gezapig voldeed. Volgens Leon, vaste supporter op dit evenement, voldeden we volledig aan de verwachting, welke dat dan ook mocht zijn. De eerste stappen op het verse groene gras zijn gezet.

En dan 2 dagen later, amper herstelt van de vrijdagavond inspanningen, alweer aan de bak voor de eerste bekerwedstrijd. Mannen “het voorstel” klonk het als vanouds in de kleedkamer, maar dan uit de mond van Ayoub die deze taak van Peter heeft overgenomen. Het zwarte boekje met alle opstellingen van afgelopen seizoen is de grote houvast voor Ayoub bij zijn zoektocht naar de ideale basis elf. We zien wel welke wind er gaat waaien onder dit nieuwe regime.

Haagse Hout oogde op voorhand jonger, fitter en de bezetting op de reservebank was een stuk ruimer dan die bij VE2. Zonder hierover op voorhand een oordeel te hebben startte VE2 aan de wedstrijd. Ruim 20 minuten werd Haagse Hout keurig rond de middellijn opgevangen en werden de pogingen richting het doel van VE2 onschadelijk gemaakt. Op basis van ervaring wisten we goed stand te houden, echter aanvallend konden we hier weinig tegenover stellen.

De vele verse wissels bij Haagse Hout hebben de doorslag gegeven. VE2 moest op een gegeven moment wel buigen voor de aanvalsdrift van deze fittere ploeg. De 3-0 ruststand gaf toch nog een sprankje hoop voor de 2e helft. Na een keeperswissel aan onze zijde en een paar kleine omzettingen in de veldbezetting kwamen we nu ook zelf aan aanvallen toe. De aansluitingstreffer van Patrick, jawel dat horen jullie goed, kwam uit een corner. Het missen van een paar mooie kansen daarna brak ons op. Haagse Hout wist ondanks prima keeperswerk van Ayoub, uit te lopen naar een 6-1 overwinning. Wellicht een net iets te grote uitslag maar met maar 2 wissels en verzorgd spel op zich geen schande.

Het lijstje van de topscoorders houden we dit seizoen gewoon in ere. Dit geeft toch altijd weer een extra dynamiek bij de mannen van VE2. Onderlinge strijd wie er dit seizoen met deze eretitel aan de haal gaat. Deze editie zal worden ingelijst en krijgt een ereplaatsje boven het bed van Patrick. Hij heeft, volgens zeggen, heerlijk geslapen.

De derde helft kan nog een stuk beter. Deze week met zware politieke onderwerpen ietwat aan de serieuze kant, laten we daar voorzichtig mee zijn. We kunnen een stuk beter op het gebied van slap ouwehoeren. Ach dat komt vanzelf.

Tot snel weer.

Doelpunten