Geslaagde trainingsdag zaterdagselectie Sv Erasmus

Afgelopen zaterdag heeft de zaterdagselectie van sv Erasmus een traingsdag afgewerkt met als afsluiting van de dag een oefenwedstrijd tegen Oosterheem. De trainingsdag werd druk bezocht. In totaal waren er 21 spelers aanwezig, rekening houdend met de vakantieperiode kan dit bestempeld worden als een zeer goed begin.

De equipe van trainer Herman Kooijenga verzamelde om 10:30 uur op de club. Nadat iedereen zijn trainingstenue had aan gedaan werd er om 11:00 uur begonnen met de warming-up. Eenmaal goed warm was het tijd voor een pass en trapoefening na deze oefening waren de spelers klaar voor een oefening waarin meerdere aspecten van het voetbal naar voren komen: het positiespel. Ondertussen was het al 12:30 uur dus tijd voor de lunch. Na deze lunch konden de spelers zich opmaken voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018/2019 tegen Oosterheem.

Zaterdagselectie sv Erasmus onder leiding van trainer Herman Kooijenga nam het zaterdag in het eerste oefenduel van 2018/2019 op tegen Oosterheem en won met 3-2.

De eerste helft ging het gelijk op met aan beide kanten af en toe goed verzorgd voetbal en een gelijk aantal aan kansen. Vandaar was het ook niet verrassend dat de ruststand 0-0 was.
In de tweede helft kwam Oosterheem vlak na rust (48 min) op 0-1 voorsprong. Sv Erasmus had na een aantal minuten de stand weer gelijk getrokken door een mooie aanval gaf Malik de bal breed op Ibrahim en die schoot de 1-1 weer op het scorebord.
Daarna kwamen er nog kansen van beide elftallen, maar in de 68 min schoot Osterheem de 1-2 binnen. Na een mooie pass van het middenveld kreeg Malik de bal aan zijn voeten en speelde twee spelers van Oosterheem voorbij waarnaar hij de bal hard achter de keeper van Oosterheem schoot (76 min) stand 2-2. Beide ploegen probeerde de winst eruit te trekken, maar Sv Erasmus trok aan het langste eind door een corner in de 85 minuut die in het strafschopgebied viel en tegen de buik van Daniel kwam die zo de 3-2 op het scorebord zetten en dat doelpunt was beslissend voor de eerste winst partij van dit seizoen.