Geslaagd 26e Erasmus darts toernooi

Afgelopen zaterdag heeft het 26e Erasmus darts toernooi plaatsgevonden. Een mooi evenement die verloren dreigde te gaan door het stoppen van een paar organisatoren. Gelukkig was daar jeugdig enthousiasme die er voor heeft gezorgd dat de toekomst er weer rooskleurig uit ziet de komende jaren.

 

Zo’n 70 mannen en 8 vrouwen begonnen om half 8 aan de poulefase. De eerste pijlen waren nog wat onwennig, voor sommigen kwam het nog goed, voor sommigen was het na 3 potjes tac-tic alweer klaar voor een jaar.

De dames waren met minder speelsters dan vorig jaar, dat was geen beletsel om andere dartbanen aan te vragen. Volledig in (op eigen verzoek) anonimiteit werden de wedstrijden afgewerkt, zelfs de finale is de meeste aanwezigen ontgaan. De top 4 was als volgt; Op de 4e plaats Patricia, 3e plaats Tina, 2e plaats Karin en de 1e plaats was voor Kim.

Gefeliciteerd Kim, na Maritza en Tina een waardige opvolgster als titelhoudster!

Na de poulefase bij de mannen kwamen de knock-out ronden. Waar de één steeds meer in vorm begon te raken, duurde het voor de ander net te lang. Uiteindelijk waren daar de halve finales. Herman Pot tegen Tom Honders en Michael Lammers tegen Goksel Korst. In de halve finale werd het principe ‘best of 3’ gehanteerd. Dat alle 4 de spelers qua niveau dicht bij elkaar lagen bleek wel uit de uitslagen. Herman en Michael wisten beide met 2-1 te winnen.

De strijd om de 3e plaats ging dus tussen Tom en Goksel, Tom wist deze partij te winnen.

De finale tussen de gedoodverfde winnaar Michael en underdog Herman. Net als in de halve finale werd weer ‘best of 3’ gespeeld. In de eerste leg liet Herman het fanatieke publiek zien niet onder de indruk te zijn van het hele gebeuren.  Hij wist deze te winnen door o.a. meer dan 400 punten te scoren. Michael was getergd om orde op zaken te stellen, hij wist hierdoor de 2e leg te winnen. Weer moest dus de 3e leg uitwijzen wie de winnaar zou worden. Herman ‘punten’ Pot won deze en werd hiermee de nieuwe kampioen, van harte gefeliciteerd.

         

Alle deelnemers dank voor jullie aanwezigheid en deelname. BLUE groep dank voor de sponsoring!