Gehavend Erasmus(zo) onterecht onderuit tegen HOV/DJSCR

Erasmus moest het afgelopen zondag met een gehavend elftal opnemen tegen HOV/DJSCR.
Een ook voor ons nog onbekende club. Wat ons bekend is.. HOV is doeltreffend.

Ondanks veel afwezigen en blessureleed vertrokken wij met volle moed richting Rotterdam Kralingen.
Na een mooie prestatie afgelopen week tegen Blijdorp wilden wij absoluut deze lijn doortrekken.

Erasmus begon gretig aan de wedstrijd, door in de eerste paar minuten al enkele kansen te creëren.
De kansen vlogen maar nipt naast en voorlangs. HOV kreeg ook zo wat mogelijkheden via wat afstandsschoten, echter waren deze niet van gevaar doordat Erasmus positioneel goed opgesteld stond en HOV er niet doorheen wist te komen.

Kort voor rust werd het 1-0 voor HOV. Slordig balverlies voorin waardoor de omschakeling te laat was, stond de verdediging van Erasmus met 2 man tegenover een overtal van HOV.
De tegenstander wist de kans te benutten.
Geen paniek, er was niets aan de hand. Wij waren veel beter en sterker en wisten dat onze kansen ook zullen resulteren in doelpunten.

Doordat Marnix en Gio geblesseerd uitvielen in de rust moesten er even enkele positionele wijzigingen plaatsvinden.
Deze posities werden prima vervuld. Erasmus wilde koste wat kost de punten gaan pakken.
Ongeveer 10 minuten na rust kwam Erasmus langs zij. Aimane ontving de bal vanuit een rebound en twijfelde niet. Hij volleerde de bal in 1x het doel in.
Aimane gefeliciteerd met je eerste goal voor Erasmus, en nog op een perfect moment ook!

Het was duidelijk te zien dat HOV zenuwachtiger werd en ook zij op zoek gingen naar de volle winst.
Een erg vermakelijke partij met veel aanvallend voetbal van beide kanten.

Erasmus leek zelfs met volle winst naar huis te vertrekken, maar.. dit werd in exact de 88e minuut verprutst.
In een aanval van HOV viel de speler in de 16 op zijn arm, waarbij hij weliswaar zijn pols brak. Er was totaal geen sprake van contact maar daar dacht de scheidsrechter anders over.
Ook Roy kon ons zoals vaker wel, maar nu helaas niet redden. De penalty werd benut en Erasmus zag alles instorten.

Na de penalty kreeg Erasmus 2 grote kansen. Daar waar aan de ene kant een strafschop werd gegeven, werden Bas en Jamal als een raket gelanceerd.
De scheidsrechter stond er bovenop maar wuifde het weg.

Eindstand 2-1

Een zware domper. Hier had veel en veel meer ingezeten.
Ook dit hoort bij het voetbal. Beslissingen van de wedstrijdleiding, welke niet altijd kloppen.
Voor ons een heerlijke pot voetbal waarbij we met opgeheven hoofd vooruit kunnen kijken.

De wedstrijd tussen Erasmus 3 en HBS 8 werd helaas afgelast, dit in verband met blessures en afwezigen.
Deze ontmoeting zal elders ingehaald worden.

Komend weekend gaat Erasmus het restant van de destijds gestaakte wedstrijd uitspelen tegen Wanica Star.
Aanvang zoals gebruikelijk om 14:30 op terrein van Wanica Star.
Erasmus 3 neemt het om 11 uur op uit tegen SVH 2.