Geen Regiocup voor senioren; jeugd nog in de wachtkamer

Vandaag ontvingen wij van de KNVB bericht dat “zij met pijn in het voetbalhart heeft moeten besluiten dat de Regiocup voor senioren dit seizoen definitief niet meer haalbaar is. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi. Ontzettend zuur en balen!” De KNVB had heel graag gezien dat er inmiddels weer in de buitenlucht kon worden gevoetbald. Maar helaas is dat niet mogelijk. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet als team trainen, alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen veldonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het openingsplan weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) naar voren wordt gehaald.
Het algemeen bestuur bekijkt de mogelijkheid om – zodra de coronabeperkingen het toelaten – onderlinge oefenwedstrijden te organiseren. Een belangrijke randvoorwaarde is het kunnen beschikken over meerdere velden. Dat is geregeld, waardoor de gehele zomerperiode twee sportvelden beschikbaar zijn.
De jeugd mag wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij hierdoor al wedstrijdfit zijn, houdt de KNVB de optie voor de Regiocup voor deze doelgroep zo lang mogelijk open en wil zij niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden verspelen. De KNVB blijft in gesprek met ‘Den Haag’ en blijft zoeken naar mogelijkheden.
Zodra hier definitief uitsluitsel over is, komen wij daarop terug.