Full Speed vet 1  –  sv Erasmus vet 2:       5-1    

Zondag, een zonovergoten dag, met 22 popelende veteranen op een strakke groene mat. We hebben er zin in.  Het feest gaat om 10.00 uur beginnen.

In de aanloop werd het duidelijk dat het vandaag een beetje krap zou worden. Zeven afschrijvingen, een speler kan alleen de eerste helft en er zijn wat half geblesseerden die toch maar weer in het veld gaan staan.  Om 10.15 uur had de eerste speler alweer het veld verlaten. Jammer. Het is al de derde speler dit seizoen die met een mentale beurse plek het einde van de wedstrijd niet haalt.

Inmiddels beukt tegenstander er vrolijk op los en wij krijgen een pingel tegen. Voetballogica zo u wilt. Ondanks de achterstand ziet de trouwe toeschouwer dat Vet. 2 aan het groeien is. De combinaties lopen soepeler en we komen meer voor het goal. Baggio heeft 1x succes en we gaan met 3-1 de rust in. De tweede helft is meer in evenwicht en zowaar lijkt Erasmus ook een pingel te krijgen. De scheids wijst naar voren, naar achteren, naar links en naar rechts. De scheids kan niet zo goed scheiden en komt  met een uitleg die duidt op een pingel maar het wordt een indirecte vrije trap. Even later wordt onze keeper met een elleboogstoot geveld en keurt de scheids tot ieders verbazing het doelpunt goed. De betreffende Full Speed speler wordt direct gewisseld om erger te voorkomen. Om 11.04 uur heeft onze aanvoerder geappt dat hij zich heeft verslapen. Ook een leuke binnenkomer. Full Speed sluit af met een zondagsschot en we eindigen met een 5-1 nederlaag.

De conclusie van deze zondag:  Full Speed was beter en heeft verdiend gewonnen maar wij komen eraan!!

 

Ik ontwaar een opgaande lijn zeker toen ik het volgende las:

“Rond 1850 werd de kerk  in Engeland  een groot voorstander van voetbal. Door stevig te sporten, hoopte men de zelfbevlekking onder arbeiders een halt toe te roepen.”

Het zou mij niet verbazen als de scheids hiervan op de hoogte was en een stichtelijke daad wilde stellen. Ik zag hem denken:

“Liever in Delft genaaid dan in het eigen kruis gegraaid”

 

Senior

 

Doelpunten                      
Baggio 3 Michel B. 1 Marco 1            
Dennis K. 3 Steve 1 Willem 1 De rest 0        
Patrick 1 Robbert 1 Peter Ha. 1 Totaal 13