FC Dordrecht Amateurs – sv Erasmus Zondag 1

Op een zonnig sportpark aan de Krommedijk begon Erasmus voortvarend. Gelijk werd er druk gezet en dit resulteerde in een aanval over rechts. Uit de voorzet die hierop volgde constateerde de scheidsrechter een overtreding en legde de bal op de stip. Marnix benutte deze buitenkans en Erasmus stond na 2 minuten met 1 -0 voor.
Na ca. 10 minuten kreeg Dordrecht meer grip op Erasmus en uit een van hun aanvallen kregen zij een vrije trap. Een ongelukkig moment voor Roy en de stand was weer gelijk. Hierna ontstond een gelijke strijd met kansen aan beide zijden. Met enige regelmaat werden er stevige overtredingen gemaakt wat leidde tot overwerk voor Nico. Maar de betrokken spelers konden weer verder.
Na 35 minuten was er een uitbraak over links en Mark ging recht op het doel af. De speler van Dordrecht tikte hem aan en de scheids legde de bal weer op de stip. Marnix nam de penalty beheerst en het stond 2-1 voor Erasmus.
5 minuten later was het weer gelijk. Dordrecht nam een vrije trap over links en hun spits kon ongehinderd!! inkoppen. Met 2-2 werd de rust bereikt.
Zo fel als Erasmus aan de wedstrijd was begonnen, zo fel begon Dordrecht aan de 2e helft. In plaats van veel door het midden te spelen kwam nu het gevaar van de zijkanten.
Inmiddels waren onze backs vervangen en begon de verdediging haarscheurtjes te vertonen. Een aanval over links resulteerde in een overtreding door Erasmus. Iedereen ging er vanuit dat de
scheids zou fluiten, maar hij gaf voordeel. Onhoudbaar voor Roy tekende Dordrecht de 3-2 aan.
Even later moest Marnix het veld verlaten. Na een stevig kopduel duizelde het hem behoorlijk. Erasmus ging op zoek naar de gelijkmaker en door de ruimte, die hierdoor ontstond kon Dordrecht 4-2 maken. Enigszins geflatteerd, maar over de gehele wedstrijd gezien was Dordrecht slagvaardiger.
Over 2 weken wacht Erasmus een volgende uitdaging namelijk de wedstrijd tegen SVH, volgens de media de gedoodverfde kampioen. Wie weet, komt kijken.