Erasmus(zo) toont klasse tegen Cabauw en stijgt. (3-4)

Vandaag de dag..
De dag dat wij ruim 60 km af moesten leggen richting het voor ons onbekende plaatsje Lopik in Utrecht.
De tegenstander was het op de ranglijst laag geklasseerde Cabauw.

Na een lange reis arriveerden we toch eindelijk op het complex. Een open en afgelegen complex omringt door weilanden.
Zo waar de meesten dachten.. Waar zijn we beland.. Toch moest er op dit complex geknokt worden voor de 3 punten.
Tijdens de warming up was te merken dat onze gewenning toch even ietwat anders was dan nu. Een stroeve grasmat en een verraderlijk koel windje.
De wedstrijd was net begonnen, en al snel was te zien dat beide elftallen op vooral fysieke troef erdoorheen probeerde te komen.
Doordat Erasmus een tikkie nonchalant aan de wedstrijd begon, was het Cabauw die na 10 minuten op voorsprong kwam (1-0)
Cabauw heeft even mogen genieten van de voorsprong.. Bas ontving een lange bal van achteruit in de 16 en verleidde de tegenstander slim tot een overtreding.. Een pingel, welke netjes in de rechter bovenhoek werd afgerond door Marnix. (1-1)
Een tot aan de rust toe vermakelijk duel, echter werden er in de eerste helft geen doelpunten meer gemaakt.

Na rust leek het of de scheidsrechter net iets teveel suiker in de thee had.. het spel werd letterlijk op elke minuut stilgelegd.
Zowel aan beide kanten werd er gefloten om de meest bizarre dingen..
Een simpele overtreding zou al de oorzaak zijn voor een kaart.. de scheidsrechter begon letterlijk met kaarten te strooien. Hierbij kreeg onder meer Almin een gele kaart toegewezen omdat hij het woord “ongelofelijk” uitsprak.. Erg lachwekkend, maar tegelijk ook teleurstellend.. Zelfs zo teleurstellend dat de scheidsrechter een penalty toewees aan Cabauw, welke totaal geen penalty was.
Dit veranderde de stand in 2-1

Erasmus liet zich niet van de wijs brengen en ging gretig op zoek naar de gelijkmaker.. welke in zicht.
Weer een penalty toegewezen, ditmaal aan Erasmus voor een lichte overtreding in de 16.. De 3e penalty gegeven binnen het uur. Ook deze werd netjes benut door Marnix (2-2)
Een doelpuntrijke wedstrijd zou men zeggen, gezien de eindstand.. al snel na de 2-2 lag de bal er aan de andere kant weer in. Een klein vies luchtje van buitenspel zat hieraan.. Erasmus kwam weer op achterstand (3-2)
Weer opnieuw beginnen.. Erasmus reageerde wederom erg sterk.. Een heerlijk schot van Aksel werd nog net uit het doel gehaald door de keeper.. “was deze niet al over de lijn?” .. in de rebound was het Bas die zorgde voor de gelijkmaker.. Althans.. dat zou je denken. Niets was minder waar, daar waar de grensrechter uiteraard al met de vlag omhoog stond. Het doelpunt werd alsnog afgekeurd en de frustratie was te merken..

De laatste paar minuten waren ingegaan en Erasmus moest en zou voor de gelijkmaker gaan. Met veel risico en lef door vol op de aanval te gaan spelen wist Cabauw het niet meer. Erasmus controleerde en domineerde.. Een prachtig schot van afstand door Aimane viel via de linkerpaal binnen het doel.
Een ontlading van jewelste!! Het stond 3-3.
Nog enkele minuten te gaan .. denk jij wat ik denk? Jazeker.. Wij kunnen dit en gaan er ook vol voor.. We willen de winst.
Uit een vrije trap viel de bal uit de kluts op de doellijn voor de voeten van …. ja inderdaad, van Mo, die de bal intikte en Erasmus er alsnog vandoor ging met de overwinning!
Mo, jouw eerste doelpunt dit seizoen, en nog een belangrijke ook. Geniet ervan!

Erasmus zet met deze overwinning belangrijke stappen. Door puntverlies van concurrenten stijgt Erasmus enkele plekken en gaat het meedoen!
Een geweldige wedstrijd. De gehele wedstrijd telkens tegen een achterstand aan moeten kijken, en door pure wilskracht en teamwork ook nog de volle buit mee te nemen.

Namens de gehele selectie willen wij ook de afgereisde supporters onwijs bedanken. Een aardig ritje gemaakt om ons te steunen tijdens deze koude weersomstandigheden.

Fotoarchief volgt nader https://sverasmus.nl/senioren-zondag/fotos-senioren-zondag/fotos/

Volgend weekend is het voor de zondag de laatste thuisprogramma voor de winterstop.
Erasmus 1 ontvangt ASW 1 en Erasmus 3 speelt tegen Madestein.

Omdat het de laatste thuisprogramma is voor het jaar voorbij is, is er iets leuks georganiseerd.
Erasmus goes Apres Skiii
Aansluitend aan de wedstrijd tegen ASW een knallend feest. Zorg dat je erbij bent!!