Erasmus(zo) toont geen genade en klopt ASW met 7-0

Na een ijskoud weekend in Lopik was het deze zondag toch iets aangenamer met een vol thuisprogramma aansluitend een knallende eerste editie van het Erasmus Apres Ski feest.
Voorafgaand moest er eerst gewonnen worden van ASW, komend uit Waddinxveen.

Erasmus begon direct zeer fel en gedreven aan de wedstrijd en liet de tegenstander zo zien wie er de baas was op eigen terrein.
Door veel leuke combinaties en goed positiespel was het Erasmus die bepaalde. Zo kreeg Erasmus binnen enkele minuten via Almin een penalty mee, welke wederom werd benut door Marnix.
Marnix je penalty-teller staat op 5 uit 5.. Ga zo door!!
De bal werd nog maar net uit het doel gevist, of Erasmus pakte al gelijk door.. Bas speelde zich goed vrij, was niet zelfzuchtig en speelde de bal naar Aksel.. die zorgde voor het intikken van de 2-0. En dit na 10 minuten al!
Het is wel eens anders geweest, echter worden de kansen nu wel direct afgestraft waardoor een lekker pot uitgespeeld kon worden vol acceptatie, beleving en lust.

ASW kwam er niet aan te pas.
Halverwege de eerste helft was het Almin.. ja weer Almin, die zorgde uit een fraaie voorzet met een kopbal voor een 3-0 voorsprong.

Kort voor rust werd het nog erger voor ASW. In zijn sprint ontving Gio een diepe bal van Germaine (Damian bedankt voor het influisteren) en legde de bal af op Bas, die afwerkte. (4-0) Ook Bas wist het doel weer te vinden en kan er weer één bijschrijven.

Trainer Peter Hartgring was zeer tevreden over de manier hoe zijn ploeg heerlijk voetbal liet zien, en benadrukte hierbij niet te verslappen.
Dit gebeurde ook niet. Ook na rust was het wederom Erasmus die goed spel vertoonde en was het éénrichtingsverkeer.
Na een mooie actie van Aimane legde hij de bal klaar voor Germaine, die de 5-0 binnenschoot.
Het schijnt dat Germaine al vroegtijdig zin had in een feestje, want hij kopte ook de 6-0 en 7-0 binnen uit 2 perfect geplaatste balletjes van Robin.
Robin, net als een ieder ook erg belangrijk deze wedstrijd.. Stond aan de basis bij maar liefst 5 van de 7 doelpunten.

ASW liet zich tijdens de 2e helft veelal meeslepen in de beslissingen van de scheidsrechter, waarbij enkele gele kaarten en ook een rode kaart viel.
Erasmus kreeg hierdoor nog meer ruimte om te voetballen, echter lieten de kansen meer doelpunten na.

Al met al wederom een geweldige teamprestatie en complimenten voor ieder!
Erasmus heeft zich weer teruggevonden na enkele tegenslagen. Er heerst een prima sfeer in de groep, wat zowel op en buiten het veld zorgt voor mooie resultaten en vooruitzichten!

Komend weekend staat de laatste competitiewedstrijd van 2018 op het programma.
Erasmus reist af naar Rotterdam en zal het gaan opnemen tegen NOC Kralingen.

Erasmus 3 heeft nog 3 wedstrijden te gaan waarvan komende zondag uit tegen Quick 7.

Na afloop van de wedstrijd ook het eerder benoemde eerste editie van Erasmus Apres Ski.
Een leuk stukje hierover volgt..