Erasmus(zo) pakt eerste competitiewinst bij Wanica Star

Dit weekend was het ook weer voetballen voor Erasmus.
Daar waar velen vrijaf hadden in verband met bekervoetbal, was het Erasmus die nogmaals richting Wanica Star mocht om het restant uit te spelen van het eerder gestaakte duel 4 weken geleden.
De scheidsrechter staakte toen de wedstrijd vanwege wanordelijkheden.

Vandaag werd de 2e helft alsnog gespeeld tegen 8 man van Wanica Star. Een eitje zou je op papier zeggen, echter moest de klus nog wel geklaard worden bij een stand van 0-0.
De zijlijn stond vol met het thuisfront van Erasmus, waarvoor dank.. de 3 punten zijn hard nodig!!
Vanaf het fluitsignaal was het ook Erasmus die het spel speelde op de helft van Wanica Star.
Korte combinaties en gretigheid zorgde voor veel kansen. De eerste kans werd vrijwel direct benut door een doelpunt van Aimane.
Kort na de 0-1 kreeg Erasmus een penalty toegewezen door een handsbal. Marnix liet zich niet afleiden door praten van de tegenstander en snoeide de bal het net in (0-2)
Wanica Star wist al hoelaat het was en probeerde Roy nog te verschalken met een wanhoopsschot vanaf de middenstip.
Na de 0-2 kreeg Erasmus nog aardig wat kansen waaronder een snoeiharde kopbal van Germaine uit een corner, echter had deze meer de hoek in gemoeten en een grote 1 op 1 kans van Bas, waarbij de bal rakelings naast de paal rolde.
Ondanks de vele kansen heeft Erasmus deze wedstrijd zakelijk uitgespeeld en heeft hetgeen waarvoor gekomen is.. de eerste competitiezege van het seizoen.
Eindstand 0-2 Erasmus, en een goed gevoel voor de komende wedstrijden!!

fotoarchief van deze wedstrijd:

Ook Erasmus 3 wist de punten binnen te halen.
Tegen SVH 2 .. plus spelers van hen 1e lieten onze jongens zich niet van de wijs brengen.
Er werd heel leuk en goed positioneel voetbal gespeeld. Dit resulteerde in leuke kansen.. veel leuke combinaties zorgde voor onrust voor het doel van SVH, 2 grote kansen van Firat en Quincy welke erin hadden gemogen. SVH was het die op voorsprong kwam 1-0. Dit was tevens ook de ruststand.
Na rust bleef Erasmus hen spel spelen ondanks een opstootje en een 100% penalty voor Erasmus welke niet werd gegeven door de scheidsrechter.
Ondanks deze perikelen kwam Erasmus via Furkan door een solo in de 16 meter op gelijke hoogte (1-1)
Vlak hierna werd het zelfs 1-2 voor Erasmus. Aimane ontving de bal uit een rebound en versloeg de keeper met zijn schot.
De wedstrijd werd vroegtijdig gestopt gezien het eerdere opstootje zodanig uit de hand liep, waar een vervolg niet meer toelaatbaar was.

Komende week weer een vol thuisprogramma waarbij Erasmus 1 het op gaat nemen tegen Slikkerveer, aanvang 14:30.
Erasmus 3 neemt het om 10:00 op tegen sv Den Hoorn 5